De Battlefield 4 beta is sinds vorige week te spelen en bevatte tot voor kort twee modi en één map. De release van de game nadert gestaag en uiteraard moet alles goed getest worden dus is de beta vandaag verder uitgebreid. De Obliteration modus is inmiddels uitgerold in de beta en zou nu speelbaar moeten zijn.

De Obliteration modus is nieuw voor de Battlefield franchise en laat 24 spelers toe op de PS3 en Xbox 360. Op de PC kan deze modus met 32 man gespeeld worden en op elk platform wordt de Commander modus ondersteund.

Het doel is om een gespawnde bom te verkrijgen. Beide teams gaan hier natuurlijk voor en als één van de teams de bom te pakken heeft dan zal dit team de bom bij één van de doelen van het andere team moeten plaatsen. Hierna zal de bom geactiveerd moeten worden en na ontploffing krijgt het team dat de bom plaatste de punten.

Als de bom geëxplodeerd is dan zal er een nieuwe bom spawnen en dat gaat net zolang door totdat alle doelen van de tegenpartij gesloopt zijn. Het betreft in totaal drie doelen per team. Als het slopen van de drie doelen niet binnen de tijd gebeurd dan is het team met de meeste geplaatste en geëxplodeerde bommen de winnaar.