Beyond: Two Souls is een bijzondere game, dat mag wel duidelijk zijn. De game blinkt uit in grafische kwaliteit, acteerprestaties, het verhaal en meer. Toch zijn de reviewscores behoorlijk wisselvallig, want bij het ene medium krijgt de game een 3 en bij de ander een 9.5. Het is dus voor te stellen dat je zelf een beetje in de war raakt, maar de demo spelen helpt in ieder geval.

Sony heeft inmiddels bij monde van Derek Osgood (SCEA Associate Product Marketing Manager) gereageerd op de wisselvallige kritieken. Hij stelt dat veel reviewers moeite hebben om de game van een score te voorzien omdat deze zo uniek is en qua ervaring afwijkt van de ‘traditionele’ games waardoor vergelijken moeilijk is.

Om voor jezelf te bepalen of Beyond: Two Souls wat is wordt dus – zoals al aangegeven – aangeraden de demo te spelen evenals om je vrienden om advies te vragen en diverse reviews te lezen.

Many reviewers (both positive and negative) cited the difficulty in attributing a score to the game because it’s such a unique and different experience. Comparing the game to “traditional” gaming experiences is just a difficult comparison to make. I do encourage you guys to try the demo, talk to your friends who have played the game, and read the reviews in full when you’re making your decisions.

Onze review verwachten we nog voor het weekend te kunnen publiceren.