Atlus, de uitgever achter Vanillaware’s goed ontvangen ARPG Dragon’s Crown, heeft tegenover IGN bevestigd dat de game een patch zal krijgen waardoor het mogelijk zal zijn om met de PS3-versie van de game met en tegen spelers op de PS Vita te spelen. En vice versa, natuurlijk.

Dit is meer dan fijn nieuws, omdat de community tot op heden is verdeeld in twee groepen: de gamers die Dragon’s Crown voor de PS Vita hebben gekocht en degene die het voor de PS3 hebben gekocht. Na deze patch is dat dus verleden tijd en worden de beide delen samengevoegd tot één grote, blije community.

Naast de Cross-Play feature zal er ook weer wat aan de gameplay zelf worden gesleuteld, maar ook aan de matchmaking en andere kleine verbeteringen.

De patch komt als eerste uit in Japan en zal “very, very soon” worden uitgebracht in de US. Aangezien de game nog niet uit is in EU – nog één dagje, even volhouden mensen – kan de patch er ook nog niet voor uit worden gebracht. Maar, we durven het zeer gewaagde gokje te maken dat de patch tegen die tijd ook zal uitkomen voor de Europese versie.