De Assassin’s Creed franchise begon met het eerste deel in het Midden-Oosten. De daaropvolgende delen speelden zich af in Italië en het vorig jaar verschenen deel verplaatste zich naar Amerika. Daar blijft het nu hangen, althans daar in de buurt, want Assassin’s Creed IV: Black Flag speelt zich af in het Caribische gebied, maar wat is het volgende?

De franchise kan werkelijk alle kanten op en Ubisoft heeft een hoop verschillende locaties waar ze uit kunnen kiezen voor een Assassin’s Creed deel. Zo is Egypte al meerdere malen geopperd als suggestie voor een locatie en de game director van Assassin’s Creed IV: Black Flag, Ashraf Ismail, staat daar best positief tegenover.

Of Egypte ooit aangedaan zal worden is een kwestie van afwachten, maar Ismail gaf wel aan dat hij het erg tof zou vinden als Egypte ooit eens als setting zou dienen voor een Assassin’s Creed deel.

“I’m not saying we are going there, but one day I would love to explore Egypt as a setting for this game. Ancient Egypt could be a really cool place. We have a really cool explanation for how we can do this, and it is with this Animus device that allows us to go to anytime in history.”

Doordat Assassin’s Creed IV: Black Flag zich voor het eerst in de franchise niet in de chronologische volgorde afspeelt, maar zich voor de gebeurtenissen van Assassin’s Creed III afspeelt betekent het dat Ubisoft geen chronologisch patroon aan wil houden waardoor het zomaar mogelijk kan zijn om ver terug in de tijd te gaan naar Egypte.

Het is vooralsnog dromen van zo’n locatie, maar de interesse is er in ieder geval.