Oorspronkelijk was de game Surge enkel bestemd voor het PlayStation Mobile platform, maar nu is echter door ontwikkelaar Futurlab bekendgemaakt dat deze titel onder de naam Surge Deluxe ook voor de PS Vita zal verschijnen. Deze geüpgradede versie zal extra modi en meer features bevatten naar aanleiding van door fans aangegeven feedback.

Onder de extra’s bevinden zich een combiner block, het verwijderen van colour requirements bij multipliers en het zal voor spelers mogelijk zijn om het eigen multiplier te ontwerpen om zo nog hogere scores te kunnen behalen. Ook zal er een chain linker block aanwezig zijn wat spelers weer de mogelijkheid geeft om blocks van verschillende kleuren te combineren en er zal nog een extra puzzel modus toegevoegd worden.

Spelers die kleurenblind zijn zullen aan de precieze grootte kunnen zien om welke kleur het gaat. Bij de leaderboards zal er nog een extra best clearance score board toegevoegd worden en je zal ook de mogelijkheid krijgen om verschillende achtergrondjes voor je game te unlocken. Tot slot zal het toekennen van scores ook veranderen doordat er nu een mogelijkheid is om de grind te verwijderen.