PS Vita 2000 is oplaadbaar met een micro-USB oplader


Voor de PlayStation Vita heb je om deze op te laden een speciale adapter nodig. Die krijg je vanzelfsprekend bij de handheld, maar als je die bijvoorbeeld vergeet dan zit je zonder een mogelijkheid de handheld op te laden. Dat heeft Sony met de PlayStation Vita 2000 iets handiger aangepakt, want deze is namelijk op te laden met een micro-USB oplader.

Via Twitter heeft Sony’s Shuhei Yoshida aangegeven dat de handheld met elke micro-USB oplader te opladen is. Dat betekent dat je de handheld ook met je telefoonoplader kunt opladen en dat is best handig. Vreemd genoeg ontbreekt enige melding hiervan in de handleiding van de handheld.

“You’ll be happy you’re using a PS Vita 2000, because it can be charged with any Micro USB smartphone battery charger,”

Wanneer en of de PS Vita 2000 naar Europa komt is helaas niet bekend.

 1. Anoniem -   
  richi's avatar

  Lol ik laad me vita tegenwoordig gwn op met usb stekker :p

 2. Anoniem -   
  Udo's avatar

  Same here Richi, wel jammer want anders was dit op zeker het beste nieuws bericht van vandaag.

 3.    1121 XP
  digitalj8's avatar

  @richi: bedankt voor de tip. 🙂

 4.    64 XP
  SilverRST's avatar

  Als ik het me goed kan herinneren, wil EU dat veel elektronicabedrijven
  overstappen naar micro-usb. Dit om het leven gemakkelijker te maken en
  dat je niet veel kabels bij je hoeft te hebben. Het was op een Engelse tech site.
  Apple is de enigste die daar niet aan mee wilt werken, logisch vanwege de winsten… Maar Sony is er helaas veel te laat mee bezig en nu zitten we met een low-budget lelijke PSVita, enorm gedowngrade shit en al.

 5.    195 XP
  ps3+psvita's avatar

  @SilverRST: klopt ja daar zijn ze mee bezig om iedereen te laten overstappen naar 1 soort. De nieuwe vita heeft wel wat vind ik , maar mn oude vita is wel beter. Zwart blijft strak en mooi vind ik

 6. Anoniem -   
  richi's avatar

  @SilverRST
  dat is niet nieuw dat wist ik jaren geleden al heb al me overbodige kabels op konigingendag al verkocht laatst ouwe meuk.
  Rn idd is net zo makkelijk gwn usb in usblader douwen van je telefoon horf je dat accunlokje ook niet meer te gebruiken :p

 7.    7377 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @SilverRST: Ik vind deze opmerking wel erg overdreven…. Een enorm gedowngrade PSVita plus makkelijk bij de batterij komen. En over Apple en ze het in de wet zetten dan kan Apple op zijn kop gaan staan en dan moeten ze het alsnog doen. Ze gaan echt niet de hele Europese markt laten liggen.