Binnen enkele maanden na het lanceren van de PS4 krijgen we titels als Warframe, DC Universe Online en Blacklight: Retribution voor onze kiezen. Zoals ook bij een aantal games op de huidige generatie consoles al het geval is (waaronder DC Universe Online), zullen deze titels gebruik maken van het free-to-play model. SCE president Andrew House heeft in een gesprek met The Wallstreet Journal aangegeven dat free-to-play games nog meer de overhand zullen krijgen bij de next-gen consoles.

“We may well see free-to-play games on console be a much bigger factor. It will be a big part of the console landscape in this generation, but it may ramp up first in Japan because there is more experience of developing those free-to-play gaming experiences”

Zo had ook eerder David Reid, werkzaam bij CCP Games en daarbij medeverantwoordelijk voor de titel DUST 541, zich in soortgelijke bewoordingen uitgelaten. Ook hij is er van overtuigd dat het nog maar een kwestie van tijd is voordat het free-to-play model in games heel groot gaat worden op de consoles. Wij zijn dan ook erg benieuwd of een aantal van jullie zich de komende tijd voornamelijk gaan bezig houden met het spelen van free-to-play games, of juist niet. Laat dit weten in de reacties hieronder