http://www.psx-sense.nl/images/file/img_525e898bc6f97.jpg

Tijdens een promotioneel evenement in Spanje hebben de heren van Elotrolado, het grootste gamesforum van Spanje, eens gelet op de hitte en geluidsproductie van de PS4. Hun bevindingen waren dat de console zelf echt enorm stil is, je hoort praktisch geen geluid wanneer de PS4 aan staat, in tegenstelling tot vele PS3-modellen.

Het evenement begon om 09:00 en degene die de post plaatste was er om 18:00 in de avond, de PS4’s stonden toen dus al een flinke tijd aan. Volgens hem draaide de consoles nog prima, maar was het wel best warm aan de buitenkant, maar lang niet zo erg als met de huidige generatie consoles. De PS3 en ook de Xbox 360 worden vaak wel kachels genoemd, aangezien ze een enorme hitte productie hebben.

Sony lijkt dus vooral het geluid serieus te hebben genomen en ook de hitte goed aangepakt te hebben volgens diegene. In ander nieuws was er overigens op hetzelfde evenement een PS4 ‘overleden’, zo leek het tenminste. Er was namelijk een ‘Red Line of Death’ te zien op de PS4, zoals je op onderstaande foto kunt zien.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_525e89dbe4231.jpg

“In terms of sound, practically none, you can hear the fan if you listened closely but nothing exaggerated. they had ventilated consoles and others put in enclosures completely closed that were running from 9am without stopping (we got there at 18:00 in the evening). they were running fine and were quite warm on the surface but nothing like our curreng generation consoles.