Hoewel Watch_Dogs een multiplatform titel is en dus ook voor de Xbox One zal verschijnen was het voor Sony een ‘sterke’ launchtitel geweest. Maar nu Watch_Dogs en het sowieso al iets later te verschijnen The Crew zijn uitgesteld naar later in 2014 neemt het aantal titels die binnen de launchwindow van de PS4 zouden moeten verschijnen zienderogen af.

Dat moet dus voor zowel Ubisoft als ook voor Sony zelf een aderlating zijn geweest en nu kan daar nog wel eens een grote teleurstelling bijkomen. Via de website Thesamecoin is namelijk het gerucht opgedoken dat Driveclub als volgende titel wordt uitgesteld naar 2014.

Desondanks wordt er geen mogelijke reden gegeven voor dit eventuele uitstel. Het is dus even afwachten of dit klopt, maar op NeoGAF wordt ditzelfde bericht gemeld en degene die dit daar meldde is van de policy op de hoogte dat als berichten niet kloppen (op NeoGAF) hij of zij een ban aan zijn broek krijgt. Dat suggereert toch wel dat deze persoon erg zeker van zijn of haar zaak is.

Daar komt nog eens bovenop dat Kotaku meldt dat een persoon die goed bekend is met Sony eerder vandaag heeft aangegeven dat Driveclub inderdaad is uitgesteld naar 2014. Het is dus een snelle opeenstapeling van verschillende media die dit nieuws melden op basis van (waarschijnlijk) verschillende bronnen. Sony heeft desondanks nog niet gereageerd, maar als dit gerucht klopt dan zal ook dat een flinke tegenvaller zijn.

Ten eerste omdat een game wegvalt uit de launch line-up en daarnaast omdat de game gratis zou zijn voor PlayStation Plus abonnees. Daarbij komt ook nog eens dat eventuele bundel opties ook aanzienlijk beginnen te slinken. Afsluitend nog een bericht van design director Paul Rustchynsky die geen moeite gedaan heeft om dit nieuws te ontkrachten. In plaats daarvan gaf hij aan een week bij zijn familie te zijn vanwege zijn pasgeboren kind.

 

Hopelijk morgen meer duidelijkheid. We houden je op de hoogte.