Digitale versie NBA 2K14 voor de PS4 heeft 50GB schijfruimte nodig voor installatie


Eerder was al bekend geworden dat je zowel via de webwinkel van Amazon als via de Amerikaanse PlayStation Store het NBA 2K14 Super Fan Pack kan aanschaffen. Het gaat hier om NBA 2K14 voor zowel de PS3 als voor de PS4 waardoor je uiteindelijk $20 goedkoper uit bent dan wanneer je beide versies apart zou kopen. Overigens geldt in Europa via het speciale upgrade programma dat je voor de PS4 versie slechts €14,99 hoeft bij te betalen wanneer je de PS3 versie al in je bezit hebt.

Amazon heeft nu informatie toegevoegd aan het Super Fan Pack wat zij online aanbieden. Uit deze informatie blijkt dat de digitale versie van NBA 2K14 op de PS3 9GB aan schijfruimte nodig heeft bij de installatie en bij de PS4 versie is dit zelfs 50GB. Dat is behoorlijk fors en na Killzone: Shadow Fall de tweede game die zoveel schijfruimte nodig heeft. Meer informatie hierover mogen we volgende week verwachten evenals een nieuwe gameplay trailer waarin de next-gen kwaliteit getoond zal worden.

Ben je dus van plan om vooral je games digitaal aan te gaan schaffen op de PS4 dan lijkt een harde schijf van 500GB ineens niet zo groot meer. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar meer informatie over andere titels die ook digitaal zullen gaan verschijnen. Zodra wij hier meer over weten zal je dit natuurlijk hier kunnen lezen.

Boxshot NBA 2K14

NBA 2K14

Releasedatum:
04-10-2013
Genre:
Sport
Uitgever:
2K Games
Ontwikkelaar:
 1.    102 XP
  FVD's avatar

  500 GB is erg weinig als je alle spellen online koopt op de ps4.

 2.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  Jeeez. Tering zeg.

 3.    1860 XP
  elazzja's avatar

  Ik ben aan het kijken om gelijk een 1TB of een 2TB aan te schaffen

 4.    29 XP
  Kila666's avatar

  Ik ben sowieso al van plan om de fysieke discs op de harde schijf te installeren want dan loopt alles toch iets soepeler dan als je het van disc speelt. Dus als je 10 games installeert zit de harde schijf al bomvol. Maar goed als je hem digitaal koopt dan ben je dus wel ff bezig om hem te downloaden als je een verbinding hebt van 2 mb/s..

 5.    57 XP
  AvanCade's avatar

  Overigens is dit zeer voorspelbaar. Als er 50GB op één schijf past, waarom zou je dan moeilijk zitten doen om je game te comprimeren naar bijvoorbeeld 30GB? 50GB past prima op een blu-ray dus kost het minder tijd = goedkoper.
  Bij de Xbox360 moesten developers moeite doen om games te laten passen. Daardoor waren de downloads natuurlijk ook kleiner. Al is dit met de Xbox One niet meer het geval.

  Uiteindelijk snap ik dan ook niet hoe Sony aan kan komen zetten met 500GB harde schijf. Waarschijnlijk een kostenoverweging maar de PS4 is €100 goedkoper dan de Xbox One. Doe er voor dat geld dan een flinke harde schijf in…

  @Kila666: Dat hoeft niet meer zo te zijn. De blu-ray speler in de PS4 is (dacht ik) 4x zo snel als die van de PS3. Hij gaat van 2 speed naar 8 speed. De harde schijf is daaraan tegen dezelfde snelheid.

 6.    96 XP
  Sjord's avatar

  Aj aj… dat is dus reden 2 waarom ik games in de winkel koop. Zo zit die 500GB veels te snel vol. Reden 1 is trouwens omdat ze 9/10 keer goedkoper zijn in de winkel dan online, terwijl het andersom zou moeten zijn.

 7.    1121 XP
  digitalj8's avatar

  @elazzja: ja idd, daar dacht ik ook aan. 😀