Het delen van je account op de PlayStation 3 was in het begin mogelijk tot maximaal vijf systemen waardoor het erg voordelig was om met vijf man één game te kopen en te spelen via het gedeelde account. Dit werd van vijf enkele jaren later teruggebracht naar twee en er bestaat een kans dat dit op de PlayStation 4 nog verder gereduceerd wordt.

Sinds gisteren is het mogelijk om Knack in de Amerikaanse PlayStation Store te pre-orderen en in de voorwaarden staat de onderstaande omschrijving. Deze suggereert dat als je Knack aanschaft, je die enkel op de PlayStation 4 kan spelen waar jouw account op ingesteld is, maar dat sharen niet meer mogelijk is met onder andere sub-accounts, zoals dat op de PlayStation 3 kan.

One-time license fee for play on purchasing account’s designated, primary PS4™ system and other PS4™ systems when signed in with purchasing account.

Als dit klopt dan betekent dat dat Sony helemaal van de share mogelijkheden afstapt en in dat opzicht het huidige concept van de Xbox 360 volgt. Echter staat er verderop in de omschrijving een tegenstrijdig stuk, namelijk dat de licentie goed is voor een download op twee consoles die geassocieerd zijn met het aankoop account. Dit laatste kan echter een foutje zijn dat per ongeluk overgenomen is uit een omschrijving van content voor de PlayStation 3 waarbij dit onderstaande sowieso aan de orde is.

One-time license fee for downloads to up to 2 console systems that are associated with the purchasing account.