Sinds de aankondiging van de PlayStation 4 loopt Sony zowat van de daken te schreeuwen dat het van indies houdt. Eén van de onafhankelijke ontwikkelaars die op de dag van de onthulling aan het woord kwam was Jonathan Blow, die met zijn eigen studio Thekla Inc. werkt aan The Witness.

The Witness is een puzzelgame met als locatie een onbewoond eiland. Je zou denken dat dit zo´n titel is die je in 7-8 uur wel hebt uitgespeeld, maar Jonathan Blow vertelde aan het PlayStation Blog dat dit is uitgegroeid tot een ervaring wat je 25 tot 40 uur kan kosten om uit te spelen. Hij zegt er verder bij dat sommige dingen in de game optioneel zijn.

Blow sluit af met de uitspraak dat hij denkt dat de wereld van de The Witness de grootste ooit gemaakt is voor een puzzelgame. Daarnaast proberen ze de game zo soepel mogelijk te laten lopen en het grafisch zo fraai mogelijk te maken. Dit doen zij allemaal met een eigen ontwikkelde engine en zoals Blow zegt, zorgt dat voor veel werk, maar men heeft dan ook de absolute controle om alles te tweaken tot het beste resultaat daar is.

Recent verschenen er trouwens nieuwe screenshots van de game, welke zeker even het bekijken waard zijn.