http://www.psx-sense.nl/images/file/img_525fe479a1ad0.jpg

Activision heeft gezien hoeveel je vandaag de dag wel niet kunt verdienen met een game, niet alleen hebben ze dat vele jaren zelf ondervonden maar ze zien nu een nieuw record gevestigd door Rockstar met GTA V. Dit record willen ze natuurlijk maar al te graag verbreken, zo laat de Amerikaanse gamesuitgever weten. GTA V is de grootste gamerelease in de historie van games en dat knaagt natuurlijk aan je als uitgever van onder andere Call of Duty en World of Warcraft.

De globale retail sales van GTA V waren goed voor $1 biljoen in nog geen 3 dagen. In de UK heeft de game ook al voormalig recordhouder Black Ops 2 van de troon gestoten en de lifetime sales van FIFA 13 zullen in de komende dagen ook verbroken gaan worden.

Activision’s UK brand manager feliciteert Rockstar in een reactie en vertelt dat ze er naar uitkijken om het record te verbreken voor de volgende GTA-titel te koop is. Uiteraard komt dit jaar nog Call of Duty: Ghosts uit, een game die weer erg goed lijkt te worden, of het Activision daarmee gaat lukken weten we snel genoeg, we zijn in ieder geval erg benieuwd.

“Congratulations to the team at Rockstar for their success. We look forward to getting the record back before the next GTA title.”