Ruim een maand geleden kon je hier lezen dat het voor de Argentijnen een erg dure grap zal zijn om bij de lancering van de PS4 er een aan te schaffen. Maar nu blijkt dat echter reuze mee te vallen als je het vergelijkt met de kostprijs van de PS4 in Brazilië. Sony heeft gisteren namelijk via een persverklaring laten weten dat de PS4 bij de lancering in Brazilië voor $1884,- over de toonbank zal gaan.

Ondanks dat we met wisselende koersen te maken hebben kom je na het omrekenen van dit bedrag uit op zo’n € 1378,-. Daarbij vergeleken lijkt de aanschafprijs van $1137,- in Argentinië nog een koopje. Een ander interessant feit is dat wanneer je als Braziliaan een Xbox One bij de lancering wilt aanschaffen je dan ‘maar’ $1008,- hoeft te betalen. Met die prijs is de Xbox One in Brazilië als enige land ter wereld goedkoper dan de PS4.

De voorgestelde prijs van nieuwe PS4 games valt met zijn $82,- weer veel schappelijker uit. Dit is een bedrag wat je gemiddeld nu ook al voor nieuwe PS3 games in Brazilië moet betalen. En hoewel de prijs van de PS4 in Brazilië dus schrikbarend hoog ligt, is dit nog niks vergeleken met wat de PS3 destijds bij de lancering kostte. Die ging toen voor het duizelingwekkende bedrag van $3668,- over de toonbank. Hoe dan ook is dit nieuws absoluut vreemd te noemen, te meer omdat Andrew House van Sony PlayStation zich onlangs nog positief uitliet over Brazilië. Zo wordt bijvoorbeeld de PS3 inmiddels in Brazilië voor een lagere prijs aangeboden, omdat Sony deze daar nu lokaal kan produceren.

Het is dus wel duidelijk dat mocht je eind november of begin december toevallig in Brazilië zitten en daar een PS4 willen aanschaffen, je dit nu wel het beste uit je hoofd kan laten. Wat dat betreft mogen wij met de aanschafprijs van € 399,- hier absoluut niet klagen.