http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52612ada17b2f.jpg

Het regent uitstel op het moment, na Watch_Dogs, The Crew, Driveclub en Ratchet & Clank: Nexus gaat er nu ook het verhaal rond dat Battlefield 4 ontwikkelaar DICE heeft getwijfeld. DICE vertelt enorme moeite te hebben gehad met de veranderingen die Sony en Microsoft hebben toegepast op de PS4 en Xbox One. Executive Producer Patrick Bach vertelt dan ook dat die Ubisoft’s keuze met Watch_Dogs volledig begrijpt en dat het echt heel moeilijk is om alles voor elkaar te krijgen op de next-gen consoles terwijl je werkt met een deadline.

Het is wel een rare uitspraak om te zeggen dat je de game eigenlijk had willen uitstellen, waar wij dan al snel aan denken is dat we dus wellicht een buggy-game krijgen. We hopen natuurlijk dat dit niet het geval is en dat ook de graphics aanzienlijk beter zijn op de PS4 dan op de PS3, iets wat we tot nu toe niet echt gezien hebben met de speelbare PS4-versie op evenementen.

De kans is inmiddels erg klein dat Battlefield 4 alsnog wordt uitgesteld, de versie voor PS3, Xbox 360 en PC zal in ieder geval sowieso uitkomen eind oktober. De next-gen versie daarentegen, we hopen dat ze het halen maar er kan nog van alles gebeuren.

DICE considered delaying the Xbox One and PlayStation 4 versions of Battlefield 4 after “struggling quite a lot to keep up with the changes” the platform holders made to their hardware in the build-up to release, executive producer Patrick Bach has admitted.