http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5261358e34177.jpg

Computerbild heeft zojuist bevestigd wat voor harde schijf de PS4 bevat. Het gaat hier om een Western Digital van 2.5″ met een toerenaantal van 5400RPM. Mocht je de harde schijf willen vervangen hou er dan rekenschap mee dat er slechts ruimte is voor 12.5mm in de case.

Als je de harde schijf wil vervangen dan raden we aan dat je sowieso op zoek gaat naar eentje met een hogere RPM, dit kan namelijk behoorlijk schelen in de laadtijden. Leuk detail is overigens dat het HDD-schroefje ook de logo’s van PlayStation bevat.

Terugkomend op ons advies hierboven naar aanleiding van reacties: 7200rpm is sneller, maar kan inderdaad voor meer warmte zorgen, wat voor invloed dit op de PS4 heeft weten we nog niet, maar we we denken dat het verwaarloosbaar is. Voor nu is het inderdaad, zoals hieronder aangegeven door jullie, nog even af te wachten wat de invloeden zijn van een 7200rpm schijf.

Da es vermehrt Fragen zur Festplatte gab, hier ein paar Infos: In der PS4 steckt eine HGST (Western Digtal) 2,5-Zoll-Platte mit 500 Gigabyte Speicher und 5.400 Umdrehungen. Wichtige Info für alle Bastler: Es passen nur Platten mit einer maximalen Höhe von 12,5 Millimeter ins Gehäuse.