http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a740caad7920.jpg

Een verrassend mailtje van Sony kwam vanochtend in mijn inbox, het was de voucher code voor de demo van Gran Turismo 5 Time Trial Challenge. En dus was het meteen met de bus richting huis, de code inlossen en spelen maar. De demo weegt zo’n 220mb en is dus ontzettend snel gedownload. Wat wel opvallend was na installatie is dat de demo niet meer speelbaar is na 25 februari 2010, nu kunnen we natuurlijk speculeren dat dit de releasedatum is van de game etc. etc. maar dat mag je verder zelf invullen. Verder staat natuurlijk GT Academy centraal, en gaat het om degene die de snelste tijd weet neer te zetten in het klassement.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b266846e925b.jpg

De demo bevat alleen een Time Trial Challenge, zoals de naam al deed vermoeden, en er kan maar één baan gereden worden. Het asfalt van deze baan kan op de proef gesteld worden met een getunede auto en een normale auto. Het gaat hier beide om de Nissan 370Z waarmee je op de baan Indianapolis Speedway GP rijdt. De grootste teleurstelling vond ik, in tegenstelling tot de Gamescom demo, dat de Nissan 370Z geen schademodel heeft. Als Sony zijnde had ik hier toch wel even mee willen showen en het dus ook in de demo gestopt. Maar goed dit is helaas niet zo en daar moeten we dan maar weer mee leven.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b266911b9774.jpg

Over het algemeen vind ik de demo nogal wat karig, het doet niets meer en niets minder dan puur de Time Trial Challenge voor GT Academy, met twee wagens en één baan. Maar als je kijkt hoe de game aanvoelt en hoe geweldig de gameplay van Gran Turismo is, verwaarlozen de minpunten zich al gelijk. De graphics daarentegen tja, wat moet je daar nu over zeggen, de auto’s zien er fenomenaal uit en echt ontzettend realistisch. De omgeving van de baan daarentegen is wat kaal en saai, maar dit is natuurlijk niet de enige track die GT5 straks te bieden heeft, en als ik de trailers even terugkijk zitten er wel degelijk hele vette banen tussen. Ik krijg ook een beetje het gevoel dat Sony al het lekkers voor later bewaard, en ons nu slechts een kruimel van de taart voorzet.

Mochten er vragen zijn over de demo, aarzel dan niet om ze te stellen in de comments, ik zal ze dan z.s.m. proberen te beantwoorden!