Assassin’s Creed IV: Black Flag staat bijna te verschijnen en zo kort voor de release van de game horen we ook weer wat nieuws over de verfilming van de franchise. Eerder werd al bekend dat acteur Michael Fassbender de hoofdrol in de film zal vertolken en ook de co-producer van de film zal zijn. Nadat dit bekend werd hebben we een tijdje niks meer vernomen over deze verfilming, maar daar is nu verandering in gekomen. Echt wereldschokkend is het nieuws niet, misschien wel geruststellend voor diegene die al bang waren voor een mogelijk afstel.

In een interview met The Daily Beast heeft Michael Fassbender zelf benadrukt dat er absoluut een Assassin’s Creed film zal komen. Volgens Fassbender wordt er momenteel aan het script gewerkt en is het dus wachten totdat dit af is. Daarbij geeft Fassbender aan, zelf nooit een Assassin’s Creed game gespeeld te hebben en heeft hij ook geen console thuis staan. Nadat Fassbender van de mensen van Ubisoft het verhaal achter de franchise gehoord had is hij zich echt pas gaan interesseren voor de franchise. Heel interessant vindt hij daarbij het herbeleven van herinneringen uit het verleden.

“That’s definitely happening. We’re just developing the script at the moment. I’d heard of it but had never played the game. I don’t have a video game player … that’s notwhat they’re called. [Laughs] I met up with the guys from Ubisoft and they told me the story behind it, and I thought it was very interesting—the idea of reliving memories.”

Een verfilming van een populaire game-franchise is tot nu toe over het algemeen niet succesvol gebleken, maar Fassbender staat toch wel te boek als een kwalitatief goede acteur. Voorlopig kunnen we enkel afwachten totdat we meer informatie over de Assassin’s Creed film te horen krijgen. Gelukkig kunnen wij vanaf 29 oktober zelf de hoofdrol vertolken in Assassin’s Creed IV: Black Flag.