Assassin’s Creed IV: Black Flag staat voor de deur en dus mogen wij ons weer verheugen op een flink portie stealth gameplay. Via het Ubiblog zijn er verschillende manieren vrijgegeven over hoe wij ongezien onze vijanden in stealth kunnen doden.

De welbekende hidden blades en de smoke bombs keren uiteraard terug, nieuw is een blaaspijp waarmee je zowel ‘sleeping darts’ als ‘bezerk darts’ kan wegschieten. Bij die eerste raken je vijanden tijdelijk bewusteloos en bij de laatste zorgt een welgemikt pijltje ervoor dat een soldaat zijn mede soldaten zal aanvallen. Ook kan je door gebruik te maken van planten en bomen in de omgeving en via het blazen op je fluitje vijanden lokken naar zogenoemde ‘stalking zones’. Lok je een vijand naar een plek waar jij verstopt zit, dan kan je hem daarna bijvoorbeeld verrassen met je hidden blades.

Het zijn dus enkele opties ter aanvulling op diegene die we al kennen en we kunnen dan ook niet wachten totdat we zelf met de game aan de slag kunnen. Inmiddels heb je hier ook al kunnen lezen over de eerste review van de game, wat een negen als cijfer opleverde. De informatie over de nieuwe stealth opties met bijgevoegde plaatjes kun je in ieder geval hieronder bekijken.