Al eerder werd bekend dat je statistieken gewoon behouden zullen blijven nadat je bijvoorbeeld eerst de PS3 versie van Call of Duty: Ghosts koopt en dan later verder gaat met de PS4 versie van de game. Je zult dus niet weer helemaal opnieuw hoeven te beginnen met levelen in de multiplayer en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Dit is onderdeel van het upgrade programma en Infinity Ward heeft nu een lijst gepubliceerd met meer informatie hierover. Belangrijk is om jezelf in te loggen via je al bestaande Call of Duty Elite account, want hiermee krijg je ook toegang tot de Call of Duty app die zal verschijnen. Heb je nog geen Elite account, dan kun je deze in-game of via de website aanmaken.

Dit account is van belang, want hier worden je statistieken aan gelinkt en zo kun je op een ander platform verder spelen zonder verlies van je statistieken. Wel is het belangrijk dat als je bij een vriend of vriendin speelt je je Elite account aan je PSN id linkt en met je eigen PSN id speelt, want zo blijven de statistieken daadwerkelijk bewaard. Of je hierbij wisselt tussen current- en next-gen consoles maakt niet uit. Dus als je een PS3 hebt en daar Call of Duty: Ghosts op speelt, maar bij een vriend die een PS4 heeft verder wilt spelen dan is dat geen enkel probleem doordat je Elite account aan je PSN id gekoppeld is. Let wel, dit werkt dus niet als je vanaf de PS3/PS4 op de Xbox 360/One wilt gaan spelen.

Bij de PS3 versie van de game krijg je de mogelijkheid om voor een klein prijsje over te stappen naar de PS4 versie zodra de console eenmaal uit is. Hierdoor betaal je niet dubbelop, maar hou er rekening mee dat deze mogelijkheid geldig is tot 31 mei 2014. Tot die tijd zal ook de gratis DLC map Free Fall automatisch overgezet worden. Daarnaast zal alle DLC die je verkrijgt via de Season Pass gratis over te zetten zijn naar de next-gen versie. Ook is die content nog beschikbaar als je weer terug gaat naar de current-gen console(s). Wel is ook hierbij belangrijk dat je de Season Pass voor uiterlijk 31 mei 2014 gekocht en geactiveerd hebt.