De meningen over welke next-gen console de beste launch line-up heeft verschillen nogal. Maar eigenlijk heeft elke next-gen console launch line-up wel zo haar sterke titels. Wel is het jammer dat zowel Watch_Dogs en Driveclub zijn uitgesteld naar volgend jaar, maar keerzijde is dat we in de Benelux sowieso tot volgend jaar moeten wachten op de Xbox One. Vanzelfsprekend heeft de Xbox One ook een aantal exclusives die gelijktijdig met de console zullen verschijnen en een titel die tot nu toe altijd bestempeld is als exclusive voor de Xbox One is Titanfall.

Er zijn echter al langere tijd geruchten dat dit een tijdelijk exclusive zal zijn en dat deze titel later alsnog voor de PS4 zal verschijnen. Deze geruchten zijn nu weer sterker geworden en Larry Hryb, ook wel bekend als Major Nelson van Xbox live, heeft hier zelf aan bijgedragen. Op het Reddit forum werd namelijk aan Hryb gevraagd of Titanfall nu wel of niet een tijdelijke exclusive is voor de Xbox One. Zijn reactie hierop was dat het aan Titanfall zelf is om hier antwoord op te geven. Daarbij gaf hij aan niet bezorgd te zijn over de exclusiviteit van Titanfall.

“As far as being an exclusive that’s really a question for Titanfall – I’m not worried about it though.”

Een beetje vreemde en vooral vage reactie dus. Dit versterkt het vermoeden dat Microsoft geen geld betaald heeft voor de exclusieve rechten van Titanfall. Bovendien gaf President of EA Labels Frank Gibeau onlangs nog aan dat EA erover nadenkt om Titanfall eens in de drie jaar uit te brengen. De andere twee jaren zouden dan moeten worden ingevuld door een nieuw deel van Battlefield en van Star Wars: Battlefront. Respawn zelf heeft omdat ze een klein team zijn voor de ontwikkeling één platform moeten kiezen en dat is in dit geval de Xbox One geweest, zo lieten ze recent weten.

Als laatste is het sowieso wat vreemd dat EA voor één platform kiest, zeker als Microsoft niet voor exclusiviteit heeft betaald, zo lopen ze immers inkomsten mis. Maar er bestaat een goede kans, met een schuin oog op de verklaring van Respawn om voor de Xbox One te gaan, dat de game na de release naar de PS4 geport zal worden.