Major Nelson is niet bezorgd over exclusiviteit Titanfall


De meningen over welke next-gen console de beste launch line-up heeft verschillen nogal. Maar eigenlijk heeft elke next-gen console launch line-up wel zo haar sterke titels. Wel is het jammer dat zowel Watch_Dogs en Driveclub zijn uitgesteld naar volgend jaar, maar keerzijde is dat we in de Benelux sowieso tot volgend jaar moeten wachten op de Xbox One. Vanzelfsprekend heeft de Xbox One ook een aantal exclusives die gelijktijdig met de console zullen verschijnen en een titel die tot nu toe altijd bestempeld is als exclusive voor de Xbox One is Titanfall.

Er zijn echter al langere tijd geruchten dat dit een tijdelijk exclusive zal zijn en dat deze titel later alsnog voor de PS4 zal verschijnen. Deze geruchten zijn nu weer sterker geworden en Larry Hryb, ook wel bekend als Major Nelson van Xbox live, heeft hier zelf aan bijgedragen. Op het Reddit forum werd namelijk aan Hryb gevraagd of Titanfall nu wel of niet een tijdelijke exclusive is voor de Xbox One. Zijn reactie hierop was dat het aan Titanfall zelf is om hier antwoord op te geven. Daarbij gaf hij aan niet bezorgd te zijn over de exclusiviteit van Titanfall.

“As far as being an exclusive that’s really a question for Titanfall – I’m not worried about it though.”

Een beetje vreemde en vooral vage reactie dus. Dit versterkt het vermoeden dat Microsoft geen geld betaald heeft voor de exclusieve rechten van Titanfall. Bovendien gaf President of EA Labels Frank Gibeau onlangs nog aan dat EA erover nadenkt om Titanfall eens in de drie jaar uit te brengen. De andere twee jaren zouden dan moeten worden ingevuld door een nieuw deel van Battlefield en van Star Wars: Battlefront. Respawn zelf heeft omdat ze een klein team zijn voor de ontwikkeling één platform moeten kiezen en dat is in dit geval de Xbox One geweest, zo lieten ze recent weten.

Als laatste is het sowieso wat vreemd dat EA voor één platform kiest, zeker als Microsoft niet voor exclusiviteit heeft betaald, zo lopen ze immers inkomsten mis. Maar er bestaat een goede kans, met een schuin oog op de verklaring van Respawn om voor de Xbox One te gaan, dat de game na de release naar de PS4 geport zal worden.

Boxshot TitanFall

TitanFall

Releasedatum:
niet beschikbaar
Genre:
niet beschikbaar
Uitgever:
niet beschikbaar
Ontwikkelaar:
Mogelijke Titanfall onthulling tijdens PlayStation Experience
Gepubliceerd op 4 dec, 2014 om 14:53
“EA baalt van exclusiviteit Titanfall”
Gepubliceerd op 17 mrt, 2014 om 11:12
Exclusiviteit Titanfall lijkt fout geanticipeerd te zijn
Gepubliceerd op 21 feb, 2014 om 13:57
EA is zeker over vervolgdelen van Titanfall, andere platformen worden niet uitgesloten
Gepubliceerd op 21 nov, 2013 om 11:38
 1.    97 XP
  Sjord's avatar

  Ik weet op dit moment nog niet echt wat ik van Titanfall moet verwachten. Doet me een beetje denken aan Halo. Ik wacht het nog maar eens eventjes af

 2.    573 XP
  Dutchpride0318's avatar

  @Sjord: halo meets transformers

 3. crew Redacteur -    2010 XP
  WJayW's avatar

  Weet niet of we zo blij moeten zijn met een geporte game, zeker niet als deze ook nog eens op zich laat wachten gezien de “exclusiviteit”.
  En om heel eerlijk te zijn, kan de bezorgdheid of niet van Major Nelson mij ook gestolen worden…die man bloed kleine MS logo-tjes volgens mij en het enige waar ie zich druk over maakt is hoe “geweldig” xbox is in de states.

 4. Anoniem -   
  31.149.213..xxx's avatar

  @Dutchpride0318: halo meets transformers meets call of duty gameplay

 5.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  je kan het ook zo interpreteren: ”ik maak me er geen zorgen over dat hij exclusief blijft”…

  Ik haal een pS4 dus ik hoop echt wel dat TitanFall ook hierop verschijnt !

 6.    1126 XP
  chris65's avatar

  TItanfall is wel een interessante game naar mijn mening. Als hij uitkomt voor de PS4 is het zeker een overweging om hem aan te schaffen. Aan de andere kant is het ook weer niet interessant genoeg om er een xbox voor aan te schaffen 🙂
  Ik blijf toch een trouwe playstation aanhanger 😉

 7.    57 XP
  Nowee's avatar

  Ik hoop het! Tot de toe de enige xbox exclusieve die ik wil hebben.