http://www.psx-sense.nl/images/file/img_526685a1c4e7d.jpg

Netflix is eindelijk maar toch beschikbaar in Nederland. Veel van jullie waren hier ook erg blij mee en activeerden meteen de app op de PS3. De PS3 is tevens het meestgebruikte apparaat als het gaat om Netflix, zowel hier in Europa als in de Verenigde Staten. De Nederlandse lancering was alleen niet gratis, sterker nog, het drukte de winst van Netflix ietwat naar beneden, zo meldt NuTech.

Met name het lanceren met Nederlandse ondertiteling was waarschijnlijk een obstakel die behoorlijk wat geld heeft gekost. Het aanbod is dan ook nog steeds altijd wat karig voor de Nederlandse Netflix, maar gelukkig kunnen we gemakkelijk van regio switchen. De precieze kosten voor de Nederlandse lancering heeft het bedrijf niet bekendgemaakt aan de aandeelhouders.

In Amerika telt Netflix op het moment ruim 31,1 miljoen leden en het afgelopen kwartaal had men te maken met een groei van 1,29 miljoen nieuwe gebruikers in Amerika. Internationaal hebben ze ruim 1,44 miljoen klanten erbij gekregen het afgelopen kwartaal. Gecombineerd is Netflix goed voor ruim 40 miljoen betalende leden. Grote concurrent HBO heeft wereldwijd 114 miljoen leden, Netflix heeft dus nog even te gaan voor ze dit kunnen inhalen.

“We zagen stagnerende en licht stijgende winstcijfers in alle internationale markten, maar dat werd gecompenseerd door de uitgaven aan de Nederlandse lancering”,