Iets wat veel gamers graag al op de PS3 hadden willen zien is cross-game chat. Dit is een functie die de Xbox 360 en de PS Vita al direct bij de launch kregen, maar op de PS3 is het er nooit van gekomen vanwege technische beperkingen. Gelukkig weten we inmiddels wel dat dit standaard in de PS4 zal zitten. Tot nu toe wisten we echter nog niet hoeveel personen er maximaal aan een cross-game chat sessie kunnen deelnemen, maar daar is nu verandering in gekomen.

Social Media Manager Sid Shuman heeft zich hier op het Amerikaanse PlayStation Blog over uitgelaten. Shuman gaf in reactie op een vraag van een gebruiker aan dat je zelf met maximaal zeven andere vrienden kan deelnemen aan cross-game chat, net zoals dat op de PlayStation Vita het geval is.

“Party Voice Chat will support up to 8 players on PS4, like PS Vita.”

Naast de officiële PS4 headset zullen ook third-party headsets de cross-game chat ondersteunen. Interessant is ook de mededeling die SCEE Blog Manager Fred Dutton op het Europese PlayStation Blog deed. Hij gaf namelijk aan dat er binnenkort een grote Q&A over de PS4 gepost zal worden. Wellicht dat we daaruit nog meer interessante informatie kunnen halen.