Inmiddels weten we dat Xbox One gamers exclusieve The Ultimate Team content zullen krijgen voor FIFA 14. Ook krijgen Xbox One gamers voor Battlefield 4 exclusieve content en zal Titanfall al dan niet tijdelijk exclusief zijn voor de Xbox One. Hierdoor is enigszins het algemene beeld ontstaan dat EA een beetje richting de kant van Microsoft is geschoven. Wellicht dat daarom EA Labels President Frank Gibeau dit in een interview met Edge heeft proberen te ontkrachten. Hij hintte in zijn reactie zelfs naar mogelijke toekomstige deals tussen EA en Sony.

Zo werd Gibeau geconfronteerd met het eerder bekendgemaakte nieuws dat iedereen in Europa met een Xbox One pre-order gratis FIFA 14 bij de console krijgt. Als reactie hierop antwoordde Gibeau dat EA hierdoor absoluut niet meer richting de kant van Microsoft schuift. Hij vervolgde door te zeggen dat ze bij EA al lang supporters van Sony zijn en zo gaf hij aan dat we in de toekomst tactische programma’s tussen EA en Sony mogen verwachten. Door deze nu nog onaangekondigde programma’s wil men bij EA de zaken wat meer ‘balanceren’.

“We’re not tilting Microsoft’s way; we are firm longterm supporters of Sony. I’m sure you’ll see tactical programmes between us and Sony in the future that we haven’t announced, but will make things much more balanced.”

Wij zijn nu natuurlijk erg benieuwd wat Frank Gibeau hier nu precies mee bedoeld. Misschien zijn er dus wel al deals tussen Sony en EA op handen. Dit blijft vooralsnog echter speculeren en we hopen dan natuurlijk ook dat hier snel meer duidelijkheid over komt.