Naast het verschijnen van Assassin’s Creed IV: Black Flag op de PS3 en de PS4 weten we dat er nog een Assassin’s Creed game gaat uitkomen. We hebben het hier over Assassin’s Creed: Liberation HD voor de PS3 waarvan het origineel al eerder voor de PS Vita verscheen. Tot nu toe was nog niet bekend wanneer deze HD remake voor de PS3 zou verschijnen, maar daar is nu verandering in gekomen.

Producer van de game, Valentinov Gindyanov, heeft via het Amerikaanse PlayStation Blog bekendgemaakt dat Assassin’s Creed: Liberation HD op 14 januari in de PS Store te downloaden zal zijn voor $ 19,99. Over een Europese release is momenteel echter nog niks bekend, maar we verwachten dat dit in dezelfde week zal plaatsvinden. En aangezien de Europese PlayStation Store altijd op woensdag van een update voorzien wordt is de kans groot dat de game hier op 15 januari verschijnt.

Volgens Gindyanov was het doel om de spelers nog meer van het avontuur te laten genieten door middel van een HD remake. Om dit te bereiken zijn er aan elke missie erg veel aanpassingen gedaan. Zo moet de uitdaging voor de speler daardoor een stuk groter worden. Wanneer er meer informatie is over een Europese releasedatum, dan kun je dat natuurlijk hier lezen.