Sony heeft zojuist een hele hoop mensen via een nieuwsbrief ingelicht over het opwaarderen van PS3-games naar PS4-games middels een stappenplan. Dit digitaal updateprogramma zorgt er voor dat als je een game voor de PS3 koopt, je deze gemakkelijk kunt opwaarderen naar een PS4-exemplaar.  Codes hiervoor vind je in het exemplaar van je game, mocht je deze op disc kopen. Deze code kun je inlossen voor de PS4-versie van de desbetreffende game.

Games die met een PS4-code komen zijn Assassin’s Creed IV: Black Flag, Call of Duty: Ghosts, Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition, Battlefield 4 en NBA 2K14. Dit kan alleen voor een beperkte periode, wees er dus snel bij met het inlossen. Koop je jouw game digitaal? Dan krijg je automatisch de digitale download in je downloadlijst voor de PS4.

Er wordt in het artikel niet gesproken over een bedrag voor de PS4-versie van je gekochte game, hier bestaat dus nog wat onduidelijkheid over. Eerder had Activision bekendgemaakt dat dit 10 euro zou gaan kosten en het is dus goed mogelijk dat als je een game wilt kopen met deze code, je 10 euro extra moet betalen. Maar het is dus verder even afwachten wat de retailers straks communiceren.

Meer informatie over het programma vind je op de PlayStation-website.

Gedurende een beperkte periode kunnen gamers die de discversie of digitale versie van bepaalde games voor PlayStation 3 aanschaffen, met korting een digitale kopie van dezelfde game voor PlayStation 4 aanschaffen in de PlayStation Store. Los de code in die is verpakt in de PS3-versie van de game in de PlayStation Store en download de PS4-versie van de game. Gebruik vervolgens de originele PS3-disc in je PS4-systeem om de game te activeren en te spelen. Je hebt geen PS4 nodig om je code in te wisselen. Wissel gewoon je code in en download vervolgens je digitale kopie wanneer je je PS4-systeem hebt.

Ondersteunende games

  • Assassin’s Creed IV: Black Flag
  • Call of Duty: Ghosts
  • Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
  • Battlefield 4
  • NBA 2K14