De nieuwe controller voor de PlayStation 4, de DualShock 4, brengt allerlei verbeteringen en nieuwe features met zich mee, zoals betere triggers en wat te denken van het touchpad. Hoewel het er op lijkt dat deze nieuwe functionaliteit nog niet door iedere ontwikkelaar wordt opgepakt zijn er een aantal games waarin we het kunnen gebruiken.

In Killzone: Shadow Fall kun je bijvoorbeeld de drone – ook wel de OWL genoemd – bedienen, maar ook third-parties zijn ermee bezig. Zo blijkt dat in Assassin´s Creed IV: Black Flag het touchpad te gebruiken is om de map naar voren te halen en dat je als speler vervolgens in kunt zoomen door met je vingers te scrollen.

Zo kun je dus gemakkelijk navigeren over de map om te kijken waar je heen moet, maar dit schijnt momenteel nog niet optimaal te werken omdat het touchpad nog niet juist reageert. Het is dus nog afwachten of het goed zal werken en dat het ook daadwerkelijk in de game blijft zitten, maar het lijkt ons dat Ubisoft dit wel zal oplossen.

In Assassin´s Creed IV: Black Flag kun je ook via een tablet op de map navigeren. De second-screen feature, zoals dit heet, bespraken we eerder al in ons video-item over de game.