http://www.psx-sense.nl/images/file/img_526913364cfe3.jpg

In Noord-Amerika kun je al een DualShock 4 kopen, maar wij moeten helaas nog even wachten tot we Sony’s nieuwe controller mogen gebruiken. Niet alleen het uiterlijk van de controller is drastisch veranderd, ook de werking binnenin heeft Sony onder handen genomen. Zo blijkt dat de knoppen niet langer drukgevoelig zijn, dit was op de DS3 wel zo, alleen hier werd vaak niks meegedaan.

Het signaal van de DualShock 4 is nu digitaal, waarschijnlijk heeft men dit gedaan om input-lag te verminderen. Er zijn overigens maar weinig games die de techniek gebruikte, zo had Metal Gear Solid 2 een functie voor de drukgevoelige knoppen en ook Gran Turismo. Voor Gran Turismo kon je bijvoorbeeld geleidelijk accelereren door ‘X’ heel zachtjes in te drukken.

 De Xbox 360 heeft deze techniek overigens ook nooit gebruikt en veel mensen zijn er niet eens van op de hoogte dat de DS3 drukgevoelig was.

With the DualShock 3, we were able to get analog data, which games didn’t really use. For DualShock 4, we deleted that, and now it’s all digital. The mechanism inside is a little different, and the data that games get is different.