In de eerste instantie zou de grootte van Killzone: Shadow Fall rond de 50GB uitvallen, maar in werkelijkheid is dat iets minder. De totale game weegt namelijk 39.7GB, hoewel dat nog steeds een behoorlijk fors aantal gigabytes is.

Nu hoef je gelukkig niet te wachten totdat de gehele game is binnengehaald (digitale versie) alvorens je kunt spelen, want de game is speelbaar via het nieuwe PlayGo systeem. Dit systeem stelt je in staat om te spelen terwijl de game nog gedownload wordt.

Dit klinkt als muziek in de oren, maar er zit een addertje onder het gras. Voordat je daadwerkelijk met de game aan de slag kunt zul je eerst 7.5GB moeten downloaden. Deze ‘eerste’ download bevat alle zaken die de game nodig heeft om het eerste gedeelte van de game speelbaar te maken. De aanvullende data zal terwijl je speelt binnengehaald worden.

Dat betekent dus dat je sowieso eventjes moet wachten alvorens je kunt gaan spelen. Maar in vergelijking met de PS3, waarbij je moest wachten tot de download compleet was is dit een fijne vooruitgang.