http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5269ca2596e32.jpg

Het lijkt erop dat we niet lang meer hoeven te wachten op de gloednieuwe PS4 Link app voor de PS Vita, in een video is de applicatie namelijk al te zien op een PS Vita. Yoshida meldde een tijdje terug dat de app beschikbaar gesteld zou worden middels een firmware update voor de PS Vita, deze zal inmiddels niet lang meer op zich laten wachten. De app zorgt ervoor dat je jouw PSN-profiel kunt beheren, downloads kunt starten op je PS4 en de PS4 kunt ‘besturen’.

Een soortgelijke app wordt ook uitgebracht op de telefoons met Android en iOS, evenals tablets. Of PS4 Link ook ervoor gaat zorgen dat Remote-play gaat werken, dat weten we nog niet. Mogelijk wordt het alleen wel de alles-in-1 app als het gaat om je PS4. De app wordt tevens vrijgegeven voor de PS Vita TV die 15 november lanceert in Japan. Dit zorgt ervoor dat je ook op je PS4 kunt spelen op andere TV’s, zonder dat de console hier daadwerkelijk op aangesloten is.

Overigens geeft de video ook aan dat de PS Vita UI met de firmware update, die PS4 Link bevat, geen redesign krijgt. Veel mensen hoopten/gokten hier op, maar dit blijkt dus niet te gaan gebeuren. Wel zien we een nieuwe icoon voor de ‘Messages’-app.