http://www.psx-sense.nl/images/file/img_526a8be2d2f97.jpg

De PlayStation 4 zal bij launch meteen al een firmware update vereisen, namelijk firmware update 1.50. Vermoedelijk wordt de PS4 geleverd met firmware 1.00 en is de update 1.50 vereist om de volledige functionaliteit van de console te benutten. Gelukkig hoeven we hier niet lang op te wachten en is de update meteen beschikbaar voor iedereen vanaf 15 november, voor ons alleen 29 november aangezien dan pas de PS4 hier uitkomt.

Op het Europese blog van PlayStation legt men uit wat de update precies inhoudt en dat is een behoorlijke waslijst. De update is 300MB en brengt Remote-play, Second-screen, Gameplay recording en screenshots, livestreamen met ingebouwde broadcaster, play as you download, multi log-in, party chat, gezichtsherkenning en stemcommando’s, achtergrond muziekspeler, online multiplayer en Blu-ray disc en DVD-speler functionaliteiten met zich mee.

Zoals je ziet is de update dus echt vereist en van groot belang wil je de PS4 in al haar functionaliteiten kunnen gebruiken. Zorg dus dat je een USB-stick met de update klaar hebt of je PS4 meteen op het internet aansluit.

De ‘suspend/resume mode’ van de PS4 is niet meteen beschikbaar bij launch. Dit is een functie die de PS4 in een energiezuinige status brengt en ervoor zorgt dat je heel snel terug kunt naar je game zonder je PS4 geheel uit te zetten. Meer informatie over de firmware update en features maakt Sony bekend bij launch van de PS4.