http://www.psx-sense.nl/images/file/img_526bcc66d77ab.jpg

De grootste retailer van Nederland, Bol.com, heeft eindelijk maar toch uitspraak gedaan over de PS4 bundels die aangekondigd zijn door Sony. Bol.com legt uitgebreid uit dat zij alleen de standaard editie van de PS4 zullen ontvangen en dus niet de bundels, tenminste tot de release van de PS4. Men heeft namelijk veel meer pre-orders binnengekregen dan het aantal beschikbaar PS4’s en dus hebben ze een beslissing gemaakt.

Deze beslissing houdt in dat ze ervoor kiezen de levering bij ‘kale’ PS4’s te houden en niet enkele leveringen om te zetten naar bundels. Het is namelijk niet zo dat de bundels additioneel zijn bovenop de huidige levering, maar er worden enkele kale PS4 leveringen voor in de plaats gezet.

Bol.com vertelt vervolgens dat wanneer ze de bundel nu online zetten, ze deze moeten leveren aan klanten die later besteld hebben. Ze willen dan ook eerst hun pre-orders uitleveren voordat ze met bundels gaan werken, aldus de reactie van Bol.com

Het probleem is alleen dat men vergeet dat mensen met een pre-order op deze manier ook benadeeld worden. Als er immers een klant is met een ‘kale PS4’ als pre-order, dan is het toch meer dan logisch dat hij dit om kan zetten naar een bundel? Aangezien op deze manier dan niemand benadeeld wordt en Bol.com met gemak kan verzamelen wie er een bundel wilt en wie niet. Bol.com meldt dan ook dat ze niet in staat zijn om dit te doen, een reden hiervoor wordt niet gegeven maar we vermoeden wel het één en ander…

De beslissing van Bol.com rammelt namelijk een beetje. Aan één kant vermoeden we dat er helemaal geen bundels zullen zijn tot de release van de PS4 en aan de andere kant trekken we twijfels bij de beslissing van Bol.com. Bart Smit is tot nu toe de enige retailer geweest die gebruikers de kans heeft gegeven hun pre-order om te kunnen zetten in een bundel, maar betwijfelen ten zeerste of deze wel geleverd kunnen worden voor de release van de PS4. Toch is het raar dat Bart Smit deze zet wel heeft gemaakt, wellicht hebben ze de gok genomen en blijkt later dat het alsnog niet mogelijk is.

Update: Het blijkt dat Game Mania vanochtend mensen gebeld heeft om hun PS4-bestelling om te zetten in een bundel. Het blijkt dus dat Bol.com de klanten simpelweg benadeeld door niet bereid te zijn hun bestelling om te zetten, erg jammer van Bol.com.

Update2: MediaMarkt België geeft voorbestellers de kans hun pre-order van de kale PS4 om te zetten naar een bundel. Dit doet men alleen met de eerste 10. Mocht de bundel er niet zijn, krijg je gewoon de kale PS4.

Wij ontvangen alleen de standaard editie van de PS4 en geen bundels. De reden is dat wij veel meer pre-order hebben dan het aantal beschikbare PS4′s voor 2014. De bundels die Sony beschikbaar stelt gaan ten koste van een x aantal kale PS4′s. De bundels zijn dus niet additioneel bovenop de levering kale PS4′s. Helaas zijn wij niet instaat om bestaande pre-order te upgraden. Mochten wij nu bundels gaan voeren dan zou dit betekenen dat iedereen deze bundel kan bestellen en dat wij op dag van release een x aantal klanten (die de kale ps4 voor 31juli hebben besteld)teleur moeten stellen. Dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Vandaar dat wij eerst al onze pre-orders zullen uitleveren alvorens wij bundels gaan voeren. Mocht dit in de nabije toekomst nog wijzigen dan komen de bundels vanzelf online. Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Goedemorgen, Bedankt voor je vraag. Wij ontvangen t/m release alleen maar basis consoles en geen bundels.
Wanneer de bundels precies bij ons online zullen staan is helaas niet bekend. In ieder geval niet voor release van de PS4. Bestaande pre-orders kunnen niet gewijzigd worden. Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, Emma van bol.com

Met dank aan UnleashtheDragon.nl voor het spotten van de uitleg van Bol.com.