Final Fantasy XIV heeft meer dan 1,5 miljoen leden!

Final Fantasy XIV kreeg onlangs met A Realm Reborn een nieuwe kans en Square Enix lijkt alvast daarvan te profiteren. De ontwikkelaar had met de eerste versie van de MMO behoorlijk wat kritiek geoogst, maar leverde vervolgens met versie 2.0 een veel betere game af. Het succes is hen daarom ook van harte gegund.

Famitsu heeft namelijk aangegeven dat Final Fantasy XIV: A Realm Reborn intussen al meer dan 1,5 miljoen leden telt. Een indrukwekkend cijfer, al hoort hier uiteraard wel de opmerking bij dat de cijfers niet aangeven hoeveel leden de game ook daadwerkelijk actief spelen. Maar goed, we zijn geen azijnpissers. Proficiat, Square Enix!

Boxshot Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Releasedatum:
27-08-2013
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Ik koop hem pas als de maandelijkse kosten weg zijn 🙂

 2.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @yannickvanloon:

  Waarom zou jij hem überhaupt al willen spelen ?

  Hopelijk doen ze dat dus nooit ;). Dat zal ik blijven herhalen.

 3.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  @ShadowhunterrX: Heb FFX en XIII ook gespeeld

 4. crew Redacteur -    2219 XP
  Sensu's avatar

  @yannickvanloon: De maandelijkste kosten gaan nooit weg. De voorgaande MMO, FFXI, is nog steeds met maandelijkse betaling en deze is al 10 jaar oud!

  Ik speel FFXIV: ARR al sinds de release met veel plezier, hoewel ik in de tussentijd wel van PS3 naar PC ben overgestapt.

 5.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @yannickvanloon:
  Beetje een aparte reden , maar das ieder zen ding ;).

  @Sensu:
  Still on the wrong server Sensu 😀 !

 6. crew Redacteur -    2219 XP
  Sensu's avatar

  @ShadowhunterrX: Nee, jíj zit op de verkeerde server! 😉 Ik zit in een gevestigde FC met raidschedules dus ik kan sowieso niet weg 😛

 7.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Het is zo, netals met Elder Scrolls online, dat je afgehaakt word wanneer je hoort dat het maandelijke kosten krijgt, ga niet meer dan 100 euro per jaar aan 1 spel betalen. Met elder scrolls online is het zo, dat je hem eerst moet aanschaffen voor 60 a 70 euro, dan nog maandelijks 15 euro, en ben je zo in het eerste jaar al 200 euro kwijt, en dat voor 1 spel! Ik denk, doe gwn als je PS Plus bent, dat je FFXIV en Elder Scrolls online ook kan spelen, met alleen PS Plus, en als je geen PS Plus hebt dat je dan wel per maand moet gaan betalen…

 8.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @Sensu:
  Damn , daar kan ik niet van winnen…. Ik heb een kitty harem ( just having fun 😉 ) ! Hmmm , ja dat was het eigenlijk XD.

  Mazzelpik , wij hebben nogal last van Titan HM. Te weinig mensen voor coil daardoor :P.

  @yannickvanloon:
  Nou PSN+ heb je niet nodig en andere games ook niet als je een MMO gaat spelen. Je krijgt ook de hele tijd nieuwe content waardoor het spel blijft veranderen. PSN+ kan echter wel handig zijn voor de afwisseling :D.
  FFXIV heb ik voor 30 € euro gekocht (PS3/PS4) en 20 voor de PC + 60 dagen voor 19 euro gehaald , in totaal al 120 dagen. Mensen kopen ook constant die DLC packs van COD , die in mij ogen echt nooit 15 euro waard zijn.

  Het probleem van je PSN+ met FFXIV idee is heel simpel. De game is niet van Sony en Square Enix wil geld verdienen. Het leven draait om geld en als het om geld draait gaat het niet zo makkelijk.

 9. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Ik ben meer een b2p persoon maar p2p vind ik niet erg zolang het constant iets van 10 euro is, btw erg vermaakt met het spel maar op mijn tv is tekst niet zo lekker te lezen dus miss ooit in de toekomst spelen

 10. crew Redacteur -    2219 XP
  Sensu's avatar

  @ShadowhunterrX: Coil is ook lastig, vooral omdat je gesaved wordt na een turn dus je móet echt een vaste party hebben.

 11. Anoniem -   
  johan's avatar

  Top! Helemaal verslaafd aan het spel. Ik zit met wat vrienden op Cerberus. Als je er ook zit.. feel free to join. Stuur maar een /tell naar Brent Everett 😛

 12.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Ook hier een FFXIV fan. Ook ik kan met nog heel goed herinneren dat ik schreef dat ik geen spel zal gaan spelen, waar een maandelijks bedrag moet worden voor betaald om überhaupt te kunnen spelen.
  Maar ShadowhunterrX maakte mij te nieuwsgierig naar de game, met zijn positieve ervaringen en dus ging ik meer en meer lezen over de game, zodat ik uiteindelijk besloot de game toch aan te schaffen. En zonder ook maar 1 greintje spijt! Wat een onwijs leuke game is dit! Zo leuk zelfs dat ik alvast maanden vooruit heb betaald! Voor mij is het nog de enige game die ik voorlopig speel, er is zo veel mogelijk, je kunt er zo veel doen, het is onwijs gezellig onder elkaar. Nee, ik neem mijn woorden terug. Wanneer een game als deze zo goed is, betaal ik er graag maandelijks voor!