http://www.psx-sense.nl/images/file/img_526fc50c5a77a.jpg

Gisteren kon je hier al enkele tips lezen over het vervangen van je PS4 harde schijf en hier beschreven we ook de Hitachi Travelstar 5K1500. Met het nieuws van vandaag weer dat ook Battlefield 4 een flinke 35GB aan installatie nodig heeft, met de disc-versie, besloten we dit toch maar even extra onder de aandacht te brengen.

Hitachi heeft onlangs, in september, een gloednieuwe harde schijf op de markt gebracht van 1.5TB die in de PS4 past volgens de specificaties. Deze schijf is dus redelijk nieuw en Toms Hardware heeft hier een review gemaakt erover. Deze schijf is speciaal gemaakt voor onder andere externe opslag, all-in-one desktops en jawel, gaming consoles. Hiermee heeft Hitachi eigenlijk de ideale HDD voor zowel PS3 als PS4, want hij is namelijk 9.5mm wat de HDD geschikt maakt voor beide consoles

Deze schijf is 1.5TB groot en dus meer dan genoeg om mee uit de voeten te kunnen, vooral met de grote verplichte installaties die PS4-games van je verlangen. Deze schijf komt erg goed uit de bus in de review van Toms Hardware en daarbij komt ook nog eens dat de schijf erg betaalbaar is. Ook verslaat het menig 7200RPM schijf terwijl de Hitachi 5400RPM is, waardoor je dus veilig bent wat betreft oververhitting. Mocht je de schijf nu al kopen, dan kun je hem desnoods eerst in je PS3 doen en later overzetten naar de PS4, als je bijvoorbeeld niet meteen PS4 haalt. Daardoor is het allesbehalve weggegooid geld en een aankoop voor de lange termijn.

De goedkoopste winkel die de schijf op het moment aanbied is Alternate, met een prijs van slechts 105 euro. Wat ons betreft is dit dan ook de ideale aankoop wat betreft een HDD-upgrade voor je PS4, als we kijken naar prijs-per-GB en preformance. Als redactie zijnde rusten wij onze PS4 in ieder geval ook uit met deze HDD om zo verzekerd te zijn van genoeg opslag.

De schijf is redelijk nieuw, dus nog niet overal op voorraad maar Alternate kan hem binnen een week leveren en Centralpoint staat op het moment voorraad op 0.

Hitachi Travelstar 5k1500 bestellen bij Alternate

Hitachi Travelstar 5k1500 bestellen bij Centralpoint

The Travelstar 5K1500 is intended for use in notebook PCs, all-in-one desktop PCs, external storage, gaming consoles, blade servers, network routers and video surveillance systems.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_526fc6795f17d.jpg