Koller: “De Wii en Natal zullen Sony niet bijblijven”

Vanaf volgend jaar kunnen we gebruik maken van een nieuwe technologie op de PlayStation 3, want in de lente komen dan de motion controllers uit. Hiermee gaan ze de concurrentie aan met de Nintendo Wii en natuurlijk kan Microsoft niet achterblijven. Zij zijn inmiddels bezig met hun project Natal.

Het hoofd van de marketing voor Sony Computer Entertainment America (SCEA) John Koller heeft over het project van Sony een interview gegeven tegenover GamePro. Hij is aardig duidelijk over de toekomst van de motion sensing technologie van Sony, dat hij zelfs zegt dat de Wii en Natal op een gegeven moment achterblijven op Sony.

Dit is nogal een sterke uitspraak die Sony dan ook waar moet maken volgend jaar. Natuurlijk hopen we dat de motion sensing technologie heel sterk wordt voor de PlayStation 3 en ook gelijk de multifunctionaliteit van de gameconsole een extra boost gaat geven. We zullen het merken wanneer we eindelijk met de motion controllers aan de slag kunnen.

“In terms of the best types of games, I’d say that right now we’re looking at a real wide variety of genres that can utilise the technology. I think the areas that are going to be really critical to our success will be family games, as well as shooter and sports games. Those are going to be the areas that will really define success because they’re areas that, quite honestly, I think Project Natal and the Wii are going to have trouble matching from a differentiation standpoint. We look at motion control as being that much more than what exists on the market. The Holy Grail of gaming is placing you as a consumer into the game physically. When we provide further details, people will see exactly where we’re going.”

7 reacties

 1.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  Voor mij hoeft die hele motion sense toestand niet zo nodig. Ik wil geen lamme armen van het gamen! :-p. Waar ik wel in geinteresseerd ben is ‘head-tracking’. Als het goed is zit deze functie strax in GT5,middels de ps3eye (of hoe heet dat ding). Hopelijk slaat dat een beetje aan en gaan ze bijvoorbeeld ook shooters en flight sim’s e.d maken met deze functie (of een mirror’s edge waarbij je gewoon met hoofdbewegingen links,rechts,boven en onder kunt kijken.) Lijkt me geweldig.

  verder: als ik met een ding wil zwaaien om te gamen,koop ik wel een WII.

 2.    3848 XP
  jimke1's avatar

  ik zou toch maar voorzichtig zijn met zijn uitspraken
  eerst afwachten hoe het gaat aan komen bij de ps3 fans zijn ze er zot op of niet ?????
  ik zelf weet het nog niet

 3.    6677 XP
  Myx's avatar

  @rufuzmitchell: Precies, wat mij betreft mogen al die 3 versies gewoon weg blijven.

 4.    169 XP
  nWo_PsyKoMaNiaK's avatar

  gewoon controller in hand yoysticks in hand en klaar. Al dat hyperkinetisch gedoe hoeft voor mij niet. Sporten doe je in een sport club niet in je lamme zetel!

 5.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  @rufuzmitchell: oke veel ‘hardcore gamers’ houden er niet van en voor hun hoeft het niet. Maar toch denk ik dat dit een goede toevoeging wordt voor het verbreden van mogelijkheden voor de PS3. Want ik denk toch dat dit in de toekomst alleen maar groter gaat worden.

 6.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  @afca-yuri:

  ach ja, je hoeft het niet te kopen,he als je dr niet van houdt.
  Als het maar niet ten koste gaat van de ‘gewone’games en de ps3 een soort van uber-wii gaat worden.Dat zou ik jammer vinden!

 7.    131 XP
  bnk90's avatar

  zowiezo dat die wii en natal sony niet zullen bijhouden (als alles goed loopt natuurlijk) kijk alleen al naar de games van de wii (grafisch gezien) en jah duidelijk wie kiest er nu voor zo een Xdoos