De verhalen gingen al rond, maar Sony heeft op het PlayStation Blog duidelijkheid verschaft omtrent YouTube en de PlayStation 4. Ze vertelden dat het niet mogelijk zal zijn video´s op YouTube te delen via de Share knop. Althans bij de lancering, want men gaf wel aan dat je het blog of de officiële site van PlayStation in de gaten moeten houden over nieuws omtrent videodiensten.

Het delen van video´s zal dus eerst alleen mogelijk zijn op de console, Ustream en Twitch. De beelden die je deelt zullen overigens niet gearchiveerd worden. De livestreams via Twitch kunnen als je het ingesteld hebt op je pc wel bewaard worden. De PlayStation 4 zal automatisch 15 minuten footage opnemen, maar ontwikkelaars kunnen het voor bepaalde secties in games blokkeren.

Slecht nieuws voor heel wat kanalen op YouTube die op een makkelijke wijze footage zouden willen verkrijgen voor video´s en reviews. Dit moet dus via een capture device of een andere omweg. Daarnaast is het toch vreemd dat YouTube niet vanaf het begin beschikbaar is omdat het zoveel gebruikt wordt.