Begin maart dook er een afbeelding van Assassin’s Creed: Rising Phoenix op en kort daarop verscheen deze titel ook in het assortiment van online retailers wat suggereerde dat er naast Assassin’s Creed IV: Black Flag nog een deel aan zat te komen. Eventueel voor de PlayStation Vita, aangezien Ubisoft rond diezelfde tijd bekendmaakte dat Assassin’s Creed III: Liberation een zeer succesvolle game was op een niet zo succesvol platform.

Begin augustus gaf Ubisoft openheid van zaken door kort aan te geven dat Assassin’s Creed: Rising Phoenix niet bestaat en nep was. Hiermee werd het gerucht afgedaan, maar nu blijkt dat het toch wel iets is. In Assassin’s Creed IV: Black Flag is namelijk een hint naar Assassin’s Creed: Rising Phoenix opgedoken.

De hint kan geworden worden na sequentie 6 in de Abstergo levels. Je zult met goed zoeken in het level 2 security gedeelte deze afbeelding kunnen vinden en hoewel het hier verder bij blijft is het wel opmerkelijk. Ubisoft heeft immers aangegeven dat de game nep is. Is het een flauwe grap of bestaat Assassin’s Creed: Rising Phoenix wel degelijk?