Battlefield 4 op PS4 krijgt mogelijk Remote-play ondersteuning vanaf dag 1

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_527815533c712.jpg

Het is nog onduidelijk of Battlefield 4 ook Remote-play gaat krijgen, destijds gaf DICE namelijk aan hier nog naar te moeten kijken. Shuhei Yoshida meldt op Twitter dat hij verwacht dat de feature gewoon ondersteunt wordt door de game, vanaf dag 1 welteverstaan.

DICE heeft nog niets aangekondigd over het ondersteunen van de feature die gamers in staat stelt PS4-games op hun PS Vita te kunnen streamen en besturen. Het nieuws dat ze er destijds nog mee bezig waren is dan ook niet meer opgevolgd met een aankondiging of iets degelijks.

In principe is het de bedoeling dat het integreren van Remote-play bij elke game gebeurd, maar het is nog altijd wel de keuze aan de uitgever en ontwikkelaar om dit te doen. Sony kan enkel en alleen aandringen tot ondersteunen, maar of het ook daadwerkelijk gebeurd, is niet aan hun. Ook moet de ontwikkelaar zelf bepalen hoe controls overgebracht worden naar de PS Vita.

In ander nieuws meldt hij tevens dat de DualShock 4 niet gebruikt kan worden als invoerapparaat tijdens het gebruik van Remote-play.

Boxshot Battlefield 4

Battlefield 4

Releasedatum:
29-11-2013
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:
 1.    226 XP
  arian's avatar

  Ja had het gisteren ook gelezen. Ben nog even door zijn andere tweets gegaan. Hierin lijkt het wel alsof meneer wel vaker antwoord alsof hij bepaalde dingen wel verwacht, maar het niet zeker lijkt te weten. Fingers crossed dus…

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @arian:

  Ja, hij heeft nu al meermaals bewezen vaak maar wat uit z’n nek te lullen.

 3. crew Redacteur -    2172 XP
  aarjen116's avatar

  Is al lang een.afbeelding opgedoken van het options menu van Battlefield 4 waar bij staat dat je de remote play besturingsopties kan bekijken. Bovendien is het al tijden bevestigd dat het gewoon voor elke normale game (zonder domme accessoires) gaat werken. Snap dus niet waarom dit nog zo nieuwswaardig is…

 4.    226 XP
  arian's avatar

  @aarjen116: Het is nieuwswaardig, omdat Sony zelf inderdaad heeft aangegeven dat alle games Remote Play bevatten muv bewegingsgames. Toch blijft het zo dat third party ontwikkelaars nog steeds de vrijheid hebben om het wel of niet te implementeren. Het is dus nog niet zeker dat alle third party games het ondersteunen.

  Oh en bron van de afbeelding?

 5. crew Redacteur -    2172 XP
  aarjen116's avatar

  @arian: Reken er maar op dat het voor vrijwel alle third party games gaat werken.
  Afbeelding: http://pixelenemy.com/battlefield-4-ps4-controller-layout-revealed-vita-remote-play-hinted-dice-confirms-no-support-for-keyboardmouse/

 6.    226 XP
  arian's avatar

  @aarjen116: Aah ja, seems legit. Nja hopen dat het zal gaan kloppen. Ze hebben twee maanden geleden wel aangegeven het al draaiende te hebben. Uiteraard wil ik ook dat het voor alle games zal gelden, de Vita heb ik namelijk toendertijd onder andere voor deze functie aangeschaft.

 7.    475 XP
  Klart's avatar

  @arian:

  AC4, CoD Ghosts, Knack en KZ:SF zullen al zeker Remote Play hebben. BF4 zeer waarschijnlijk ook.

  Ik denk dat dat al evenveel retail titels zijn dan de PS3 nu heeft voor remote play: ziet er dus zeer goed uit!

 8.    1812 XP
  R*forever's avatar

  Battlefield 4 op ps vita= vita crashes 😛

 9.    475 XP
  Klart's avatar

  @R*forever: Ik vrees dat het concept van remote play u niet gans duidelijk is: de game “speel” op je PS4 en het beeld wordt gestreamed naar je Vita, waarmee je ook controleert. Uw Vita gaat hier dus helemaal niet door crashen…

 10.    1812 XP
  R*forever's avatar

  @Klart:

  Dan vrees ik dat je juist jezelf iets verkeerd hebt aangeleerd :
  1 ik bedoelde het maar voor de grap
  2 je kan wel degelijk de games spelen!(multiplayer niet..)
  3 jij hebt het over de second screen future, maar ook daar ben je in fout 🙁

 11.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  dat zou echt super zijn

 12.    226 XP
  arian's avatar

  @R*forever: Bron dat je geen multiplayer kunt spelen via Remote Play? en hoe Klart Remote Play beschrijft klopt wel… De PS4 speelt de game af en streamt dit naar de Vita. De Vita hoeft hiervoor geen rekeningkracht te gebruiken. De PS4 speelt inderdaad de game bij Second Screen, maar wordt de Vita gebruikt om iets aanvullends te tonen zoals een map.

 13.    1812 XP
  R*forever's avatar

  @arian:

  Zeg gast: wat hoor je in REMOTE EN PLAY?? Gamers gaan echt niet wachten voor een second screen feature … Remote play was het enigste wat ze wouden.

  Dat van de multiplayer was maar een gok. Maar singleplayer zal zeker werken…

  Lees anders dit eens:
  Second screen: voeg een meerwaarde toe aan je game via tablets of ps vita, bv een map of inventaris
  REMOTE PLAY: speel elke ps4 game dankzij de ps4 link technologie
  REMOTE CONTROL: zit je ergens vast? Geen probleem laat jouw vriend het level verder uitspelen. Dankzij de remote controller technologie: stream jouw game op zijn scherm… Of speel samen …
  CROSS CONTROL: SPEEL MET JOUW ps VITA, DUALSHOCK 4 als controller of speel gewoon de game, en omgekeerd(tussen ps4 en ps vita en zelfs ps3)
  Enz