http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52784938817ba.jpg

De release van de PS4 nadert, namelijk 15 november in Noord-Amerika en 29 november in Europa. De PS Vita en PS4 zijn straks naadloos met elkaar verbonden en dat betekent dat de PS Vita klaargestoomd moet worden voor de release van de PS4. Dit doet men met de nieuwe firmware update 3.00, wat best een grote update is.

Deze update bevat onder andere de ‘PS4 Link’-applicatie — dit stelt je in staat om Remote-play en ‘Second-screen’ te gebruiken. De applicatie verandert de PS Vita eigenlijk in het beste maatje die de PS4 straks kan wensen. Naast dat zijn er ook nieuwe opties toegevoegd voor oudertoezicht, is er een panorama-optie toegevoegd aan de camera en is de Friends-app volledig vernieuwd.

Het is nu mogelijk om in de Friends-app makkelijker vrienden te vinden en je verzoeken te beheren, ook kun je meteen zien welke spelers je geblokkeerd hebt.

Verdere wijzigingen worden ook doorgevoerd aan de berichten-applicatie, deze heeft een nieuwe layout gekregen en je kunt nu berichten sturen naar mensen op een PS4 of mobiele apparaten met de PlayStation App. Het icoon van zowel de Party-app als de berichten-app zijn vernieuwd.

Het downloaden van systeemsoftware updates gaat met 3.00 straks automatisch op de PS Vita, zo hoef je hier straks niet meer naar om te kijken. De Content Manager heeft nu ook de mogelijkheid om over Wi-Fi verbinding te maken met je PS3 en zo content over te zetten. Hiervoor moeten beide apparaten wel op hetzelfde netwerk zitten.

Het Remote-play icoon en applicatie zijn veranderd en de app heet nu ‘PS3 Remote Play’. Ook is de mogelijkheid om PS4 trophies op je PS Vita te bekijken toegevoegd.

Hieronder vind je nog een trailer met alle nieuwe features die even kort getoond worden, de firmware zelf is later vandaag beschikbaar.

Firmware trailer