PocketStation komt naar de PS Vita via een app

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52791874871b8.jpg

Eerder kon je al lezen dat Sony bezig was met een aankondiging rondom PocketStation op 5 november en die aankondiging is vandaag dan ook geweest. Het gaat om Sony’s allereerste handheld, namelijk de PocketStation. Dit apparaatje kon gebruikt worden om minigames te spelen die vaak in de savegame van een PSOne zaten.

Sony komt niet met een compleet nieuw PocketStation apparaat, ook niet nodig, want in deze moderne tijd kan dat gewoon met een app. Voor de PS Vita zal in Japan dan ook een app lanceren die oude PocketStation games emuleert. Hieronder vind je een video van hoe de app werkt.

De app zal waarschijnlijk nooit naar Europa komen of Noord-Amerika, hier is de PocketStation namelijk nooit op de markt gebracht.

 1.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Haha netzo nutteloos als PS Home Arcade xD Zullen vast ook geen trophies bijziten…

 2.    546 XP
  Crusader's avatar

  Heb de echte paar maanden geleden nog verkocht :p

 3.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  Krijgen we ook alle 5a9 games die er maar op uit zijn gekomen ook bij. Het was toe gewoon een slechte rib-off van een Dreamcast geheugen-kaart.

 4.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  jammer, vind zulke dingen altijd lachen. Net als de tamagotchi. @Crusader: ja serieus ja?

 5.    546 XP
  Crusader's avatar

  @Patr!ck: Ja voor 25 euro via marktplaats

 6.    214 XP
  Kappie1977's avatar

  @ps3dennis: In Japan was er best veel ondersteuning hoor voor de pocketstation. En dat het een slechte rip-off was, dat klopt niet helemaal. Dat ze het idee van de Dreamcast hadden, geloof ik wel. Maar qua release etc was de Pocketstation niet veel later dan de VMU van Dreamcast!

 7.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  @Kappie1977: Bij de Dreamcast krijg je tenminste informatie te zien ‘bij bv de Resident Evil games krijg je te zien hoeveel kogels je nog hebt en hoe het met je gezondheid is’. Daarom alleen al is het het ding van sony een slechte rib-off ‘hun geheugen kaart zat namelijk in de ps1 zelf en niet in de controller. Eigenlijk had ik gehoopt dat de PS4 controller ook zo’n display had gekregen ipv dat aanraak vlakje.

 8.    214 XP
  Kappie1977's avatar

  @ps3dennis: Ben het met je eens dat de VMU wel een functie had voor ammo/health en dergelijke. Dit zou zeker interessant zijn als dat voor de PS4 kwam. Maar weinig games maakte daar gebruik van bij de Dreamcast. De Pocketstation had veel mini games en collectables, waarbij je door infra-rood ook via multiplayer kon spelen etc. Ps. ze kwamen wel gelijktijdig uit Pocketstation en Dreamcast/VMU!

 9.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  @Kappie1977:
  VMU (VMS) op 30-7-1998 in Japan.
  Pocket Station op 23-1-1999 in Japan.
  Tevens valt me op dat de Pocket Station minder knoppen heeft.

 10.    214 XP
  Kappie1977's avatar

  @ps3dennis: @ps3dennis: As misschien dat Wiki niet altijd correct is, maar: http://en.wikipedia.org/wiki/PocketStation. Daar geeft men aan dat hij eigenlijk in December uit had moeten komen. Gezien het dan maar 5 maanden verschil heeft betekend dit meestal dat dit tegelijk in ontwikkeling was. Maar neemt niet weg dat je op de punten gelijk blijft hebben dat informatie over munitie/health een betere oplossing was dan zoals de Pocketstation vooral voor mini games was.