De PlayStation 4 is in aantocht, want over ruim drie weken kunnen we met de nieuwste console aan de slag. De PlayStation 3 heeft hiermee maar liefst ruim zes jaar dienst gedaan in Europa en in andere landen zelfs langer. De prestatie van 80 miljoen verkochte consoles is dan ook uitstekend te noemen waarmee de console een groot succes aangerekend kan worden.

Deze mijlpaal werd op 2 november jongstleden bereikt, zo liet Sony weten. De Xbox 360 wist half oktober deze mijlpaal te bereiken wat aangeeft dat de verkoopverschillen tussen beide platformen minimaal zijn.

Tegen 30 september 2013 zijn er maar liefst 4332 verschillende games voor de PlayStation 3 uitgebracht en dat is exclusief downloadbare games. Daar komen deze winter nog eens 300 nieuwe games bij en ook gaf Sony nog wat statistieken van het PlayStation Network vrij.

Sinds de lancering van het netwerk in 2006 is deze nu actief in 59 landen en op 19 september kende het netwerk meer dan 150 miljoen geregistreerde gebruikers. De totale catalogus aan content is goed voor meer dan 222.000 digitale items, waaronder 72.000 items voor games.