Assassin’s Creed maakt er een erezaak van om geregeld een ander tijdperk aan te doen. Zo zagen we reeds de kruistochten, de renaissance en de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog de revue passeren, en zullen we in de toekomst ongetwijfeld nog meer historische feiten mogen herbeleven. Een Assassin’s Creed game die zich in onze tijd afspeelt zal er echter niet snel komen, aldus lead writer Darby McDevitt.

In een rondje Q&A op Reddit gaf de man namelijk aan dat het een bijzonder lastige klus zou zijn om de assassijnen naar de moderne tijd te halen. Zo zou Ubisoft veel meer voertuigen en afstandswapens moeten inbouwen, wat de essentie van de Assassin’s Creed franchise danig zou herschrijven. Onze tijd bewaren ze liever als omkadering van de avonturen in het verleden. We laten McDevitt even zelf aan het woord:

“I doubt we would do a modern day AC. There are just too many mechanics we would have to develop to make it believable… vehicles, plausible modern cities, a huge array of ranged weapons, etc. The modern day will most likely remain as a ‘context’ for all future games, something to tie them all together.”

McDevitt kon het niet laten om ook nog even reclame te maken voor Watch_Dogs. Volgens hem zou die game wel eens dicht in de buurt van een moderne Assassin’s Creed game kunnen komen, al spelen beide IP’s zich uiteraard niet af in hetzelfde universum:

“PS : While not in the AC universe, I think Watch_Dogs will scratch the itch for a modern day AC. Just wait…!”