http://www.psx-sense.nl/images/file/img_528014baa1ce7.jpg

Deze maand komt de gloednieuwe PlayStation Vita TV uit in Japan, 14 november om precies te zijn. Dit is alleen ook het enige land waar de PS Vita TV voor aangekondigd was, maar dat verandert nu. Europa en Noord-Amerika zijn helaas nog niet aan de beurt, maar vanaf januari lanceert Sony het apparaatje ook in andere Aziatische landen.

In slechts enkele dagen was de PS Vita TV compleet uitverkocht bij Amazon Japan en zelfs de Westerse markt gaf aan interesse te hebben in de handheld voor onder de TV. Mocht je nog niet helemaal up-to-speed zijn met wat de PS Vita TV nu precies inhoudt, dan kun je dit artikel lezen voor informatie. Eind deze maand hopen we ook de review op PSX-Sense te kunnen publiceren, wij hebben er namelijk ook één besteld in Japan.

Met name het lage prijspunt van de PS Vita TV maakt het zo aantrekkelijk. Het basispakket zal voor bijna 10.000 yen in de winkels komen te liggen, dit is ongeveer 75 euro en 100 dollar. Mocht de PS Vita TV hier lanceren dan kun je een prijs verwachten richting de 100 euro. Er is ook nog een bundel-versie, deze bevat de PS Vita TV, 8GB memory card en een DualShock 3 controller. Dit pakket zal voor 15.000 yen verkocht worden, dit is zo’n 115 euro of 150 dollar.

De PS Vita speelt niet alleen PS Vita games af maar ook PSOne, PSP en straks kun je er ook PS4-games op spelen via Remote-play. In Hong Kong en Singapore zal de PS Vita TV verkrijgbaar zijn vanaf 16 januari 2014 voor een prijs van HK $798 ($103 USD) voor de 1GB-versie. De value pack kost HK $1,180 ($152 USD) en bevat een DualShock 3 controller samen met een 8GB PS Vita memory card.

Er is nog geen duidelijkheid over een Westerse release.