Sony is de Hall of Fame voor PlayStation Home nog niet vergeten

Je zult je het misschien nog herinneren, een 3D Hall of Fame gebaseerd op je in-game behaalde trophies. Dit project werd op de Gamers Developers Day 2007 aangekondigd en sindsdien is het uitermate stil omtrent deze feature. In deze Hall of Fame kan je namelijk je vrienden laten zien welke trophies je hebt behaald, maar ook bijvoorbeeld je laatste Killzone 2 boss gevecht, die je naar deze room hebt geüpload. Tevens zou het mogelijk moeten zijn dat jij je eigen meest gewaardeerde behaalde trophies in speciale vitrines kan plaatsen. Het concept spreekt mij erg aan, ook aangezien ik echt een trophy-hunter ben. Waarschijnlijk ben ik niet de enige die dit concept erg tof gaat vinden, aangezien veel gamers op diverse fora alsook het PS3-Sense forum hun handtekeningen invullen met geautomatiseerde trophycards.

Trophies zijn dus erg in trek en geeft de gamer gewoon een kick wanneer deze behaald wordt. Aangezien PlayStation Home in het begin saai was en er bijna niks te doen was, leek dit de perfecte oplossing om Home een stuk aantrekkelijker te maken. Maar het project lijkt wel verleden tijd, doordat we er niks meer van vernomen hadden. De vraag is dus, waarom? PlayStation Home en dit project werden beide aangekondigd door Phil Harrison, en we weten allemaal dat Phil Harrison vertrok naar Atari. Ook werd er vernomen dat zijn visie niet klikte met de rest van het PlayStation Home-team. Het kan echter ook te maken hebben met het feit dat een trophy vergelijkingsoptie in het XMB nog niet bestond toen dit project werd aangekondigd.

Hoe dan ook, het is erg jammer dat dit aangekondigde project zo’n lange tijd heeft stil gelegen. Desondanks is er onlangs een SCEE Home Community Q&A gehouden en de vragen werden beantwoordt door Drexl (Dan Hill, SCEE Home Manager) en TedTheDog (SCEE Home Community Manager). Ook werd dus de vraag gesteld of trophies nog geïmplementeerd worden in PlayStation Home en waarom het project zolang stil heeft gelegen. Drexl was hier vrij helder in, dit aangekondigde project vindt hij namelijk te klein aangezien je de trophies alleen met je vrienden kunt delen. Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) wilt dit juist grootser gaan aanpakken zodat je gemakkelijker elke PlayStation 3 bezitter zijn of haar trophies kunt bekijken zonder dat je elkaar in de lijst moet hebben. Ze zijn het dus nog niet vergeten, maar dit heeft gewoon zijn tijd nodig en SCEE wil liever even zijn tijd besteden aan andere dingen voor PlayStation Home.

Drexl:

“With a 3D trophy room, only your friends would be able to access and view. If we’re serious about working towards making Home a great gaming service, then we have to offer an easy way for you to walk up to someone and see immediately what they like and what their strengths are. That’s why the decision was taken to shift development away from that for the meantime. That’s not to say we won’t look at an implementation of some sort later on, but for now we feel we can better spend our time building other things in Home.”

Ook TedTheDog reageerde even hierop en reageert ongeveer hetzelfde als ik deed in de eerste alinea. Hij vindt namelijk ook dat trophies delen een steeds belangrijke rol wordt, maar de vriendenlijst van het PSN is gewoon simpelweg beperkt op dit gebied.

TedTheDog:

“The sharing your trophies thing is quite important i think. Look at the number of people in the forums with signatures that have their trophy information in them. We know people want to share and friend’s lists are limited.”

Waarschijnlijk heeft SCEE dus een andere visie dan die van Sony Computer Entertainment America (SCEA). Desondanks heeft SCEE het idee van een 3D Hall of Fame nog steeds in het achterhoofd. Het is gewoon simpelweg wat gamers willen en als je dit met PlayStation Home combineert, lijkt het ons ook dat PlayStation Home meer in trek komt. Laten we hopen dat dit concept op het aankomende Electronic Entertainment Expo (E3) weer tot leven komt. Tot die tijd moeten we het vooral even doen met de trophycards en de trophy vergelijkings functie in het XMB.

15 reacties

 1.    1749 XP
  Shmet's avatar

  Woow lange nieuwpost ;), maar ikzelf heb zelf home zelf niet geinstalleerd, vind er echt niks aan.

 2.    798 XP
  Justinvd's avatar

  @Shmet:
  Klopt home s*cks..
  Als dit zou komen zou ik het wel geinig vinden, voor even tenminste nt als de rest van home.. 😉

 3.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Inderdaad wat een nieuwspost :O. ik vind ook niks aan Home, ze kunnen zich wat mij betreft beter met andere dingen bezig houden ;).

 4.    5 XP
  LocoPoco's avatar

  Ja idd , toen Home werd verkondigd had ik zoiets van …hmmm dit kan wel leuk worden maar tot hiertoe is er idd bitter weinig te beleven.Home is mooi gemaakt maar het systeem mist een beetje zijn doel vanwege de laadtijden tussenin de verschillende spaces. Iets zoals GTA 4 waar geen laadtijden zijn had wel veel interessanter geweest.
  Sony zou eens ipv zo van die nutteloze Home dingen te creeëren hun tijd en geld eens kunnen investeren in bv. het uitwerken van het music gedeelte van XMB. Ik mis er bv een streaming mp3 radio in .Voor een modern supermultimedia systeem zou dit toch wel een must-have moeten zijn.Ook het sturen en ontvangen van media via bluetooth met een sony ericsson gsm zou toch moeten kunnen but nope :(.Of ook leuke zou een remote-play applicatie in java zijn voor je mobieltje .

 5.    3762 XP
  vinnie1234's avatar

  Dıt ıs nou ıets leukt aan home 🙂

 6.    535 XP
  acardipane's avatar

  Zie ik dat nu goed en kun je ook trophies verdienen in Home ??

 7.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  Ik hoop wel dat het erbij komt, misschien meld ik me dan na al die maanden maar weer eens aan op de servers van PlayStation Home. 😛

 8.    6677 XP
  Myx's avatar

  @Shmet: Heb het ook verwijderd, maar dat je echt elke ps3 gebruiker kan zien en de top lijkt me wel grappig.

 9.    673 XP
  Younistyle's avatar

  Nu denk je weer van hee dat is vet…
  Maar zodra je Home weer opstart heb je dat *** programmatje weer…
  De graphics zuigen en het is gewoon niet leuk.

 10.    74 XP
  steven2610's avatar

  ik hoop dat ze het eindelijk toch welgaan doen hoor want dat mistery in home wordt ook wat afgezaagd hoor ! vindt het wel tof gedaan als je zo al je trophys bekijkt zo een hele lange tunnel! laat dit maar snel kome

 11.    188 XP
  Cassh's avatar

  Ik ben benieuwd. Dit vind ik wel een vette feature. Volgens mij is Home over een jaar echt wel vet om regelmatig te checken. Op dit moment niet zo. 1x de maand voldoet wel. (of 2 maanden)

  Trouwens ik zag Heavenly Sword in the Trophy Hall van dat filmpje. Ik wist niet dat er trophy’s waren of zijn. Weet iemand daar meer van? Vind het echt een vet en mooi spel. Zou het 100% zeker nog een keer spelen voor trophy’s

 12.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Gelukkig, het was de enige feature die me aan Home aantrok toen ze het voor het eerst showden.

 13.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Denk wel dat dit een leuke optie voor de meeste kan worden, ben zelf nie zo trophie geil maar anderen willen er vast mee pronken

 14.    473 XP
  mickje12's avatar

  @Cassh:

  volgens mij heeft het geen trophies…
  dit vind ik ook jammer, het is een vet spel, maar ik wil trophies!!!

 15.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  home word steeds beter …