De PlayStation 4 zal standaard de app Music Unlimited bevatten en hiermee kun je, mits je een abonnement hebt, muziek afspelen. Deze applicatie zul je tijdens het gamen op de console gewoon kunnen laten draaien en als je dat doet, dan zul je de muziek dat op dat moment afgespeeld wordt in de game blijven horen.

Nu is het afspelen van je muziek in een game op zich niet heel bijzonder, want dat kon bijvoorbeeld op de eerste Xbox al. Dat het nu om muziek gaat die via een streaming service te beluisteren valt is nieuw. Daarnaast kan het van invloed zijn op de muziek van de game zelf, dus het is noodzakelijk om de audio instellingen per game aan te passen.

Anu Kirk, de director van music services bij Sony Network Entertainment, gaf tegenover Polygon namelijk aan dat ze niet willen dat de muziek van Music Unlimited botst met in-game audio als beide zaken op hetzelfde moment actief zijn.

In ieder geval is het mogelijk om muziek van Music Unlimited te beluisteren terwijl je aan het gamen bent. Dat scheelt weer muziek op de harde schijf van je console zetten.