Om je trophylevel van je gamercard te updaten moet je je trophies op de PlayStation 3 en PlayStation Vita altijd synchroniseren met de server. Dat is iets wat in een handomdraai klaar kan zijn als je dit regelmatig doet. Als je dit weinig tot niet doet dan kan het synchroniseren vrij lang duren en dat schiet niet op. Sowieso is synchroniseren wat onhandig.

Zeker als je het vergelijkt met de Xbox 360 en straks ook de Xbox One, want daar gaat het direct en is er van (handmatige) synchronisatie niet eens sprake. Je zou denken dat dit op de PlayStation 4 ook automatisch gaat, maar dit blijkt niet zo te zijn. In een artikel op Giant Bomb valt te lezen dat je nog steeds moet synchroniseren met de server.

“Trophies still need to sync, though, which seems a little old. Word is that it will be faster than the PS3 trophy sync, but I wonder if that’s just because there aren’t as many PS4 games to sync up to their servers at the moment. The system will also show all of your PS3 and Vita trophies, too.”

Wel is het op de PlayStation 4 mogelijk om PlayStation 3 en PlayStation Vita trophies te bekijken dus er is nog enige vorm van vooruitgang te bespeuren. Verder bevat de trophylijst op de PlayStation 4 een nieuwe feature in de vorm van een ‘rarity’ meter waarover je hier meer kunt lezen.