De PlayStation 4 lanceerde gister in de Verenigde Staten en Canada en hoewel de meeste bezitters van de console volop aan het spelen zijn, zijn er ook een aantal mensen met een defecte console. Eerder bleek ook al dat de HDMI-aansluiting van een aantal systemen voor problemen zorgde en Sony gaf toen al aan dat het om een geïsoleerd probleem ging en dat weinig systemen waren getroffen.

Na de launch van de PS4 kwamen er opnieuw berichten naar buiten van mensen met een defecte console. Zo zagen een aantal mensen na het uitpakken van hun console een Red Line Of Death. Sony heeft hier op gereageerd en blijft zeggen dat het om zeer klein percentage getroffen systemen gaat. Sony spreekt over een uitval van minder dan 0,4% en geeft aan dat dit binnen de verwachtingen valt. Het gebeurt volgens het bedrijf vaker dat er problemen ontstaan bij de lancering van een nieuw product.

A handful of people have reported issues with their PlayStation 4 systems. This is within our expectations for a new product introduction, and the vast majority of PS4 feedback has been overwhelmingly positive. We are closely monitoring for additional reports, but we think these are isolated incidents and are on track for a great launch.There have been several problems reported, which leads us to believe there isn’t a singular problem that could impact a broader percentage of systems. The number of affected systems represents less than .4% of shipped units to date, which is within our expectations for a new product introduction.