De PS4-launch lijkt tot dusver niet al te soepel verlopen, met name het feit dat sommige consoles het niet deden houdt de gemoederen bezig. Ondanks de hoge verkoopcijfers, wat enorm positief is, heerst er negativiteit doordat veel mensen last hebben van kapotte consoles, iets wat grootschaliger lijkt te zijn dan eerst werd gedacht. Uiteraard gaat het ook gepaard met een hoop onzin zo zijn er, dankzij één forumpost, geruchten dat Foxconn medewerkers met de productie geknoeid zouden hebben. Dit kun je eigenlijk niet serieus nemen, maar menig doemdenker en complottheorie-fan smult daar uiteraard van.

Amazon heeft veel negatieve reviews ontvangen als je het ratio bekijkt met het aantal positieve reviews. Het is alleen erg moeilijk een schatting te maken hoeveel Amazon verkocht heeft van de 1 miljoen PS4’s die over de toonbank zijn gegaan in Noord-Amerika. Gezien de grootte van Amazon kan dit makkelijk 200.000 stuks zijn en tot nu toe zijn er zo’n 600 negatieve reviews over kapotte consoles. Het is ongetwijfeld wat meer kapotte consoles dan de 0.4 procent die Sony verwacht had, maar alsnog zou het enorm redelijk zijn en altijd nog onder de 1 procent, mits Amazon er tegen de 200.000 verkocht heeft.

Het is alleen wel zo dat ondanks dat er veel systemen wel werken, het alsnog behoorlijk veel is. Amazon neemt zelf de stap het verkopen van PS4-units te verbieden op de site, omdat men bang is dat er veel systemen kapot zijn. Uiteraard hoor je op het internet alleen maar mensen waarvan de PS4 niet werkt, niet iedereen gaat immers posts maken dat zijn PS4 naar behoren zijn werk doet.

Volgens Amazon is de productie gestopt, zo melden ze via de live chat. Dit blijkt alleen niet helemaal waar te zijn, zo meldt een vertegenwoordiger van Amazon later. Nu vragen we ons dan ook toch af wat er gaande is bij Sony en wat hun eindconclusie is van het onderzoek, productie stop je immers niet zomaar. Het is natuurlijk heel vervelend voor ons, maar nog meer voor Sony. Men pleegt nu waarschijnlijk onderzoek wat er precies loos is met de PS4’s die kapot zijn en hoe ze dit verder kunnen voorkomen. Of het je moet weerhouden om straks zelf een PS4 te kopen, dat is aan jezelf, maar hou rekenschap met het feit dat echt een heel erg laag aantal getroffen is met kapotte PS4’s en de kans echt minuscuul is dat jou dit ook overkomt op 29 november.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_528a3a3a04eb8.jpg

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_528a3ca340a4f.jpg