Begin december zal Gran Turismo 6 in de winkels verschijnen en via het PlayStation Blog heeft Sony bekendgemaakt dat de game vanaf nu de reserveren valt in de PlayStation Store. Je kunt kiezen uit twee versies. Een gewone versie en een Special Edition. Deze Special Edition bevat uiteraard de nodige extra’s ten opzichte van de normale editie en dat zijn de volgende;

  • 20 extra auto’s (torque, performance, adrenaline en velocity packs)
  • Custom PSN avatars
  • Paint chips
  • Race suits
  • Race helmets

Het zijn logischerwijs allemaal in-game items die je erbij krijgt en je zult voor de Special Edition iets meer kwijt zijn dan dat je voor de normale editie kwijt bent. Overigens blijft het hier niet bij, want als je één van deze edities reserveert krijg je een pre-order bonus in de vorm van het ‘Precision Pack’, deze bevat een vijftal auto’s die je hierboven kunt zien.

Voor het eerst in de geschiedenis van de franchise zal de game gaan werken met microtransacties, want je zult via de PlayStation Store tegen enige betaling in-game credits kunnen kopen. Hiermee kun je vervolgens weer onderdelen, auto’s en meer gaan kopen. Er zullen verschillende pakketten beschikbaar gesteld worden en wel de volgende: 500k, 1 miljoen, 2.5 miljoen en 7 miljoen aan in-game credits.

Om een voorbeeld te geven, hieronder een afbeelding van de auto’s die je allemaal kunt kopen met 1 miljoen in-game credits. Wel moeten we hierbij opmerken dat je credits ook opbouwt door de game gewoon te spelen, de microtransacties voor in-game credits zijn dus volledig optioneel.