De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft vandaag heeft faillissement van Free Record Shop België uitgesproken. Het faillissement werd vanochtend aangevraagd en werd meteen uitgesproken. Dat schrijft de website Tweakers. Door het faillissement zijn 63 winkels en 230 medewerkers in België getroffen.

In mei van dit jaar werd de Nederlandse tak van Free Record Shop ook al failliet verklaard, maar de keten maakte een doorstart.

De Belgische tak van Free Record Shop werd in juli overgenomen door Fresh Entertainment Holding B.V. Het bedrijf geeft aan dat de problemen met Free Record Shop België veroorzaakt zijn door gebrekkige bevoorrading.

Na de overname van de Belgische organisatie in juli van dit jaar – de Nederlandse organisatie maakte een doorstart na een faillissement – verwachtte Free Record Shop de bevoorrading van de retailketen weer snel op het oude niveau te kunnen terugbrengen. Door het aanhoudend tegenvallende consumentenvertrouwen, en de onmogelijkheid van de entertainmentindustrie om in de vorm van aangepaste leveringsvoorwaarden Free Record Shop de helpende hand te reiken, bleef optimale bevoorrading van de winkels uit. Daardoor kwam de Belgische organisatie in zwaar weer terecht.